Conor McGregor brak zijn been in het gevecht tegen Dustin Poirier tijdens UFC 264 nadat hij achteruit stapte en zijn enkel twistte. Hoewel de Ier ondertussen onder het mes is geweest, blijft de vraag: hoe heeft Conor McGregor zijn been kunnen breken?

Beenbreuk Conor McGregor

In een reactievideo op YouTube speculeert arts Dr. Brian Sutterer dat het been van Conor McGregor mogelijk al verzwakt was door een trauma voorafgaand aan de blessure. In een nieuwe video bespreekt Sutterer de gevechtsbeelden die leidden tot het gebroken been in detail.

Dustin Poirier was er na afloop van het gevecht van overtuigd dat de kiem voor de breuk was gelegd toen McGregor de Amerikaan trapte, en hij deze vervolgens counterde met een knie tegen McGregors been. Volgens Sutterer is dat onwaarschijnlijk. “Als we kijken naar het contactmoment van deze trap, dan wordt McGregor’s scheenbeen niet eens geraakt.” Bovendien was het volgens de arts – als dit het moment zou zijn – onwaarschijnlijk geweest dat McGregor nog in staat zou zijn geweest om zo lang door te vechten.

Nog meer speculaties

Een andere verklaring voor de breuk komt van John Kavanagh, de coach van Conor McGregor. Kavanagh zei dat de blessure moet zijn opgetreden toen het been van Conor McGregor in contact kwam met de elleboog van de Amerikaanse Poirier. Maar ook daar is Sutterer niet zo zeker van. “Bij deze klap was het primaire contact hier op de fibula, dat is het bot aan de buitenkant van het been”, aldus de arts. “Ik vermoed niet dat hier genoeg kracht is geweest om de fibula te breken, en zeker niet genoeg om het scheenbeen te breken.”

Hoe zit het dan wel?

Dan blijft de vraag natuurlijk: hoe zit het dan wel? Volgens Sutterer is de beenbreuk van Conor McGregor niet specifiek aan één stoot of blok toe te schrijven. “Ik denk dat het meer een opeenstapeling van verschillende acties was, dan één specifieke”, vertelt Sutterer.

Goed nieuws

De arts heeft om af te sluiten goed nieuws voor Conor McGregor: “Er is geen sprake van veel kleine botfragmenten, de operatie is goed verlopen en ervan uitgaande dat ter geen infectie is, geneest het bot over het algemeen redelijk goed.” Dat biedt hoop voor de vierde clash, waar beide kemphanen vast wel voor in zijn. Al is het alleen al om het geld wat zij ervoor krijgen. Ben jij er al klaar voor?