Veel fans hadden een vroege finish verwacht, maar niet op deze manier. De derde clash tussen Conor McGregor en Dustin Poirier kwam tot een einde toen McGregor zijn enkel brak en verloor door een zogeheten ‘doktersonderbreking’. Ondanks dit teleurstellende einde, hebben beide vechters een aardig centje aan het hele spektakel overgehouden. Dit is het geld dat Conor McGregor en Dustin Poirier hebben overgehouden aan hun derde clash.

UFC 264: McGregor vs. Poirier

Het was de derde keer dat McGregor en Poirier het tegen elkaar opnamen. In januari van dit jaar verloor McGregor in de tweede ronde al via technische knock-out. Daarmee haalde de Amerikaan zijn gram voor zijn verliespartij in 2014.

Bij het derde gevecht tussen de twee vechtersbazen ging het McGregor niet voor de wind. De Ier werd op bijna alle fronten afgetroefd door de Amerikaan en tot overmaat van ramp knikte hij zijn enkel en moest het gevecht direct worden beëindigd. UFC-baas Dana White maakte na afloop bekend dat de 32-jarige ‘Notorious’ zijn scheenbeen vlak boven zijn enkel heeft gebroken.

Dat dit verhaal nog een staartje krijgt, moge duidelijk zijn. ,,Dit is nog niet over”, tierde de Ier na afloop van de wedstrijd in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

Prijzengeld

Het is moeilijk om de exacte cijfers en salarissen van McGregor en Poirier in kaart te brengen, maar op basis van eerdere gevechten en hun huidige contract met de promotie kan er een schatting worden gemaakt.

Tijdens UFC 264 krijgt Conor McGregor een gegarandeerd bedrag van zo’n 3 miljoen dollar. Tel daar het inkomstenaandeel van de pay-per-view verkopen bij op en de totale kassa van McGregor rinkelt met zo’n dikke 1o miljoen dollar.

De geldmachine van Poirier draaide, ondanks zijn winst, minder overuren dan die van zijn Ierse tegenstander. De Amerikaan verdiende ongeveer 1 miljoen dollar met het gevecht. Het totale prijzengeld zou de 3 miljoen dollar kunnen aantikken, op basis van pay-per-view verkoopinkomsten. Dat is een unicum voor Poirier; dit is het meeste geld wat hij ooit aan een gevecht overhield.

Komt er nog een vierde clash tussen de twee kemphanen? De tijd zal het leren.