Entertainment

Dit torenhoge bedrag vraagt Joost Klein voor een optreden van een klein uur

Joost Klein

Joost Klein domineert de krantenkoppen na zijn veelbesproken diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Maar wat kost het eigenlijk om Joost Klein een uurtje te laten optreden?

Joost Klein domineert het nieuws na diskwalificatie Songfestival

Joost Klein vertegenwoordigde Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival. Met zijn knaller Europapa was hij volgens de bookmakers één van de favorieten voor de eindzege. Dat bewees hij tijdens de tweede halve finale, toen hij het nummer voor het eerst voor het grote publiek live mocht spelen. De hele zaal in het Zweedse Malmö ging uit zijn dak, en dus stroomde Joost moeiteloos door naar de finale. Een dag later echter kwam het nieuws dat Joost niet verscheen tijdens de laatste repetitie, vanwege een zogenaamd incident. Hij zou uiteindelijk een ‘dreigende beweging’ naar een cameravrouw hebben gemaakt toen hij meermaals aan haar zou hebben gevraagd hem niet te filmen. De artiest werd door de EBU (organisator van het songfestival) gediskwalificeerd, en mocht in de finale niet aantreden. Tot woede van de (Nederlandse) Songfestival-fans.

Bekijk het liveoptreden van de artiest in de halve finale van het Songfestival hier: 

Watch on YouTube

Hoewel de diskwalificatie op zich natuurlijk erg vervelend is, zijn de randzaken wel degelijk positief voor de 26-jarige Fries. Klein zag bijvoorbeeld zijn volgersaantal op Instagram binnen een handvol dagen groeien van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Ook zijn nummer Europapa groeide uit tot een internationale hit. En ook zijn portemonnee zal het door de rel niet minder goed doen. Wat vangt de zanger voor een uurtje zingen?

Dit bedrag verdient Joost Klein met een uurtje optreden namelijk

Klein had voor dat bekend werd dat hij zou deelnemen aan het Songfestival al een aardige, vooral jonge doelgroep. Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met zijn hit Friesenjung. Klein rekent voor een optreden van 45 minuten tot een uur minimaal liefst € 50.000(!), waarmee hij één van de duurste artiesten van Nederland is om momenteel te boeken.

Dus, als je een feestje wilt organiseren en je bent miljonair, dan weet je nu wat je moet betalen om Joost Klein een uurtje te laten optreden. Maar met zijn populariteit die door het dak gaat, is dat bedrag misschien wel binnenkort nog hoger. Met zijn nummer Europapa heeft hij overigens ook al aardig wat verdiend.