Entertainment

De Eurovisie cashflow: hoeveel verdient Joost Klein met Europapa?

Joost Klein

Het is bijna tijd voor Joost Klein om het podium van het Eurovisie Songfestival te betreden en Nederland te vertegenwoordigen met zijn aanstekelijke deuntje Europapa. Een nummer dat zowel geliefd als bekritiseerd wordt, maar hoe zit het eigenlijk met de verdiensten van Joost Klein? Nou, laten we eens kijken naar de cijfers.

Joost Klein pakt knaken met Europapa

Met maar liefst 22 miljoen views op YouTube en meer dan 44,2 miljoen streams op Spotify, heeft Europapa zich al behoorlijk in de oren en ogen van de wereld genesteld. En dat vertaalt zich natuurlijk naar harde pegels in de zak van Joost Klein, toch? Nou, niet helemaal.

Terwijl het nummer een echte knaller is en de aandacht trekt van vele oren en ogen, verdient Joost Klein eigenlijk niet zoveel aan al die streams en views. Voor elke stream op Spotify pakt hij zo’n 0,0035 euro, wat neerkomt op een totaal van ongeveer een kleine € 154.700 tot nu toe. Ondanks dat dit bedrag behoorlijk is, is het natuurlijk niks vergeleken de ultieme populariteit van het inmiddels uiterst welbekende nummer.

Kleine domper voor de artiest

Hoewel Europapa van Joost Klein dus ook enorme populariteit geniet met meer dan 22 miljoen views op YouTube, is het belangrijk op te merken dat hij eigenlijk niets verdient aan deze views. Dit komt doordat het nummer wordt gehost op het officiële Eurovisie Songfestival YouTube-kanaal, wat betekent dat de inkomsten naar het Eurovisie Songfestival gaan in plaats van naar Joost Klein zelf. Dus, hoewel YouTube een belangrijk platform is voor de verspreiding van zijn muziek, draagt het niet bij aan zijn verdiensten.

Hoewel Europapa de hitlijsten bestormt en de harten van velen verovert, blijft Joost Klein voorlopig nog even gewoon Joost Klein, zonder in één klap financieel onafhankelijk te zijn. Maar wie weet wat de toekomst nog zal brengen. Voor nu genieten we gewoon van zijn muzikale creatie en duimen we voor zijn succes op het grote Eurovisie-podium.