Na het wekenlang kijken naar leaks en mogelijke trailers, is het nu eindelijk zo ver. De nieuwe Battlefield is aangekondigd. De game gaat geen Battlefield 6 zijn, maar Battlefield 2042 heten. Het wordt dus een game in een ietwat futuristisch jasje.

Battlefield 2042 onthulling

De 5 minuten durende reveal trailer zit boordevol actie. Dat is ook niet meer dan logisch, maar de trailer zit zo goed in elkaar dat je het idee hebt dat je naar een korte actiefilm kijkt, zonder dialoog. In ieder geval ziet het er ongelofelijk vet uit en worden er een aantal dingen die vooraf voorspeld waren, zoals robothonden, bevestigd in de trailer. Ook zie je dat een groot aantal van de eerdere leaks geen onzin verkondigden. Zo krijgen we inderdaad een raketlancering te zien. Al met al betekent dit alles veel goeds voor de game, dus dit wordt ook echt iets om naar uit te kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GAMINGbible (@gamingbible)

In de trailer van Battlefield 2042 zijn ook een aantal knipogen te vinden naar elementen uit de andere Battlefield-games. Zo zie je een piloot uit zijn straaljager springen, een andere straaljager opblazen met een RPG en vervolgens weer landen in zijn vliegtuig. Dit zie je vaak terug in de multiplayer van de eerdere games, dus het is goed om te weten dat dit in de nieuwe versie ook kan. Het is misschien nog geen officiële gameplay, maar het is te hopen dat de gameplay even goed is als de trailer zelf. Dan is de kans namelijk groot dat dit de beste game van het jaar wordt.

Gameplay trailer

Nu het hoge woord er eindelijk uit is en we weten wat we van Battlefield 2042 kunnen verwachten, is het tijd om gameplay te bekijken. Toch laten DICE en EA ons nog een klein beetje wachten, want een gameplay trailer geven ze ons pas op 13 juni. Eén ding is in elk geval zeker, de game krijgt een multiplayer waar je met zo’n 128 mensen in een map kan spelen. Daarnaast is ook de releasedatum bekendgemaakt, op 22 oktober kunnen we met de shooter aan de slag! Dus roep al je vrienden maar vast bij elkaar, want zodra Battlefield uit is, is het tijd om te gamen.