Sports

Dit bizarre bedrag verdiende Bas Nijhuis in slechts 6 minuten fluiten

Bas Nijhuis

Sparta Rotterdam ging met tegenzin 250 kilometer in de bus naar Vitesse in Arnhem. Daar moesten ze in het GelreDome het gestaakte eredivisieduel van 4 maart uitspelen. Bas Nijhuis kreeg de eer om de kortste Eredivisie wedstrijd ooit te fluiten. Daar verdiende de scheidsrechter een bizar bedrag mee.

Wat ging er mis tijdens Vitesse-Sparta?

Sparta-Keeper Maduka Okoye haalt de bal om een doeltrap te nemen, maar wordt daarbij geraakt door een gegooide beker vanuit het Vitesse publiek. Daarna volgde een aantal incidenten door de Vitesse supporters. Nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid staakt scheidsrechter Rob Dieperink het duel. De wedstrijd stond na bijna 91 minuten voetbal 0-1 voor de Spartanen, met nog zes minuten en veertien seconden aan extra tijd te gaan. Officieel moeten deze minuten nog wel worden gespeeld en dus liet de KNVB de club uit Rotterdam twee keer anderhalf uur reizen naar het GelreDome om hun voorsprong te verdedigen.

View post on Instagram

‘Gefloten voor de aftrap en het eindsignaal’

Gelukkig voor Sparta konden ze in de zes punten hun voorsprong houden door met zeven verdedigers te spelen om het volledig dicht te gooien tegen Vitesse. Bas Nijhuis hoefde geen één keer in te grijpen. “Ik heb alleen gefloten voor de aftrap en het eindsignaal. Het is de eerste wedstrijd waarin ik niet heb gefloten voor een overtreding”, aldus de 51-jairge scheidsrechter na afloop van de wedstrijd. Op zijn sociale media het aantal stappen dat hij had gezet in de wedstrijd. Dat waren er om precies te zijn 420. Per gezette stap verdiende hij dan ook een aardig zakcentje.

Dit verdiende Bas Nijhuis aan zes minuten spelen

Uiteraard wordt Bas Nijhuis beloond voor zijn werk als scheidsrechter. Ter compensatie kreeg hij maar liefst € 2.400 betaald. Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee wees Bas Nijhuis erop dat hij dus ongeveer 400 euro per minuut verdiende. “Zoiets, ja. Veel, hè”, lacht de 51-jarige scheidsrechter. “Zet maar boven het filmpje: Nijhuis bestbetaalde scheidsrechter van Nederland.” Uit een eenvoudig rekensommetje blijkt dat Nijhuis per gezette stap ongeveer € 5,70 verdiende. Bekijk het fragment van Vandaag Inside hieronder: