De komende dagen kunnen we veel zon verwachten. Dit is reden om alvast te wennen aan de zomerse dagen waarin we de barbecue veelvuldig zullen gebruiken. Heb jij nog inspiratie nodig voor een lekkere zomerse maaltijd? Deze kip-spek spiesjes met Licor 43 zijn onweerstaanbaar én makkelijk te bereiden.

Een lekker barbecue gerecht met Licor 43

Eén van de fijnste aspecten aan lekker weer is dat we weer volop kunnen barbecueën. Reden dus om je te oriënteren in de nieuwe betaalbare modellen. Je kunt ook kiezen voor de Lidl Grill Egg barbecue. Maar er moet natuurlijk ook wat op die plaat komen te liggen. Dit gerecht is makkelijk én heeft een verrassende twist. Zo maak je het gerecht.

De ingrediënten-lijst

Haal voor de kip-spek spiesjes voor op de barbecue de volgende ingrediënten in huis:

  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • een halve eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  •  750 gram kippendijen
  • 200 gram ontbijtspek plakjes
  • 40 mililiter Licor 43

barbecue

Het marineren van de kip

Zoals je aan de ingrediëntenlijst kunt zien wordt er vooral veel kruiden in het gerecht verwerkt. Dit heeft te maken met het marineren van de spiesjes. Dit marineren doe je door de knoflook en peper fijn te snijden, toe te voegen aan de kruiden en dit te mengen met de kippendijen. Doe dit minstens 4 uur van tevoren, zodat de smaak er goed intrekt. Langer kan natuurlijk ook. Prik vervolgens de kippendijen en het spek op lange spiesjes. Nu is het tijd voor de barbecue.

barbecue

De spiezen op de barbecue garen

Zorg ervoor dat de barbecue een warmte heeft van ongeveer 170 graden. Gaar vervolgens de spiesjes zo’n 20 minuten. Let er wel op dat je ze niet té dicht bij het vuur houdt, zodat de buitenkant niet verbrandt. Na 20 minuten kun je het gerecht serveren, eventueel met een glas Licor 43 erbij. Of check hoe je een koning in food pairing wordt en er achter kunt komen welke bieren met welke gerechten samengaan.