Balaton staat al jarenlang bovenaan ons lijstje, maar nooit eerder waren we in de gelegenheid om het enorme festival te bezoeken. Afgelopen jaar bestond Balaton Sound 10 jaar en verwelkomde het een recordaantal bezoekers. Maar liefst 157.000 festivalgangers genoten van het zonovergoten 5-daagse strandfeest aan het Balatonmeer in Hongarije. De bezoekers kwamen uit 63 verschillende landen, wat ook een record betekende.

Hét beach festival komende zomer #Sound2017

Het festival wat deels rond- en deels op Lake Balaton plaats vindt, heeft ook dit jaar giga plannen. Naast verschillende water activiteiten, sfeervolle bootjes,  5 dagen lang non-stop muziek, een 35-meter hoog reuzenrat, is de line-up ongekend. Met ongelofelijk veel bekende namen, waaronder Afrojack, Kygo, Robin Schulz, Hardwell, Showtek, Nicky Romero, Tiësto, Yellow Claw, Noisia en Blasterjaxx zijn er ook een heleboel nieuwe namen. Naast een grote diversiteit aan electro muziek, is er ook gekozen voor enkele hip-hop stages. Doordat er meer dan 30 partyvenues zijn is er voor ieder wat wils.

#Sound2017 vindt plaats van 5-9 juli in het Hongaarse Zamárdi, vijf kilometer ten zuiden van Siófok. Deze stad is de grootste badplaats aan het Balatonmeer en biedt festivalgangers met haar zomerse temperaturen, winkeltjes en gezellige eettentjes en barretjes de perfecte gelegenheid om hun festivalvakantie compleet te maken.

Hoe kom ik in Hongarije? Natuurlijk met de Balaton Sound Express

Nou ook daar is aan gedacht. Zoals ieder jaar rijdt er een festivaltrein naar het Hongaarse festival: de Balaton Sound Express. In deze speciale trein begint de ervaring al bij vertrek met een bar, bistro en muziek aan boord. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om in België of Nederland per bus naar het festival te komen. Wil je op eigen vervoer komen, zowel Zamárdi als Siófok zijn gemakkelijk te bereiken met de auto.

Zien wij jou van 5 tot 9 juli op Balaton 2017?