Er zijn vele manieren om je dag goed te beginnen. De één geeft de voorkeur aan een heftige vrijpartij, terwijl de ander erbij zweert om nog even lekker lang in bed te blijven liggen. Wat in ieder geval niet mag ontbreken aan het begin van je dag is een goed ontbijt. Dat hoeft niet altijd volledig aangekleed te zijn met vers gebakken broodjes en een glas jus d’orange. Een gebakken of gekookt ei mag echter niet ontbreken, maar het belangrijkste is toch wel een paar goede plakken bacon.

Ontbijten met gebakken bacon

Wat is ontbijt zonder ei met gebakken spek? Eerlijk gezegd is dat maar een half ontbijt. Eieren bevatten lekker veel eiwit zodat je direct voldoende proteïne naar binnen kunt werken om voortvarend van start te gaan. In veel gevallen zul je er op tegen zien om de pan te pakken, boter te smelten en je bacon te bakken. Dat kan een stuk eenvoudiger en beter met de Bacon Master.

bacon

Gezond of juist niet

‘Gezond’ en ‘bacon’ lijken niet helemaal bij elkaar te passen. Laten we eerlijk zijn, gebakken bacon bevat een behoorlijke hoeveelheid zout en zorgt ook nog eens voor een toename van het slechte cholesterol. Daarmee is het niet het meeste verantwoorde ingrediënt van het ontbijt, maar het is wel verdacht lekker. De Bacon Master maakt het je nog moeilijker om de verleiding te weerstaan. Het grote voordeel: door de manier van bereiden blijft de hoeveelheid cholesterol en eet je dus eigenlijk een heel stuk gezonder.

automatic-bacon-cooker automatic-bacon-cooker-vertical-pan-e1571734497149

Zo werkt het

Deze Bacon Master bestaat eigenlijk uit een verticaal bakgedeelte. De speklapjes hang je als het ware aan beide kanten zodat het gelijkmatig gaar wordt. Boter of olie heb je dus niet nodig waardoor je direct een interessante hoeveelheid vet achterwege laat. Sluit gewoon het deksel na het plaatsen van de spekreepjes. Zet het fornuis aan en laat de Bacon Master het werk doen. Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat veel vet achterwege blijft en je weinig vet binnen krijgt. Het resultaat is knapperig spek met minder vet, olie en cholesterol.

Zes lapjes bacon per ronde

Met de Bacon Master kun je maximaal 6 reepjes in één keer garen. Het geheel zorgt voor een gelijkmatige bereiding waardoor je dus echt je best moet doen om de lapjes te laten aanbranden. In acht minuten heb je perfect gebakken spek en ben je direct klaar om de dag goed te beginnen. Het vet van het spek wordt in een handige lekbak opgevangen. Kwestie van even reinigen en opbergen voor de volgende keer. Voor slechts 34 euro ben jij de eigenaar van deze ontbijtfabriek.