Op vakantie gaan met je vrienden is een ding, je zult wel moeten zorgen voor voldoende ruimte. Dat zit bij deze omgebouwde Ford F-550 wel goed. Wat ooit een standaard pickup truck was, is nu een volwaardige luxe camper waar menig fabrikant van traditionele campers jaloers op kan worden. Dank zij de aanwezige zonnepanelen is het gevaarte nog duurzaam ook.

Luxe camper voor je volgende vakantie

Ondertussen zijn we wel wat gewend als het om campers gaat. Bijna alles is al voorbij gekomen, van kleine omgebouwde bestelbusjes tot luxe campers met een extra verdieping of zelfs inclusief garage. Een volledig omgebouwde pickup truck is echter iets van een geheel andere orde.

luxe camper

Hoe leuk het kamperen ook is, met een gewone camper is het alles behalve spannend. Tijdens een gemiddelde zomervakantie vertrekt half Nederland richting de camping en vaker dan ooit merk je veel te laat dat je camper tot behoorlijk wat comfort mist. Dat zal niet het geval zijn bij dit model.

Men is dan ook niet over een nacht ijs gegaan, maar heeft de camper met behulp van 3D-software ontworpen. Het is helemaal gemaakt van composiet en heeft een uitklapbaar dak. Handig om in de avonduren wat extra sfeer te creƫren. Vergis je overigens niet in de afmetingen van deze luxe camper. Zelfs als het dak is ingeklapt, is het geheel 3 meter hoog. Je zal dus niet zonder schade onder elk viaduct door kunnen rijden met deze luxe camper.

luxe camper

Luxe inrichting

Natuurlijk mag het je op de camping niet aan luxe ontbreken en dus is het interieur van deze camper een stuk interessanter. Deze zelfgebouwde sleurhut beschikt over een heerlijk comfortabel kingsize bed. Voor de culinaire mensen in het gezelschap is een minikeuken aanwezig die je ook kan inklappen om nog meer ruimte te krijgen.

Expedition-Portal-Ford-F550-Custom-Camper-3 Expedition-Portal-Ford-F550-Custom-Camper-5

De gewenste hoeveelheid elektriciteit wordt geleverd door de zonnepanelen bovenop de luxe camper. Die leveren 1300 Watt en mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je altijd nog vertrouwen op de batterijen die goed zijn voor 800 Ah. Kortom, over de benodigde stroom heb je niet te klagen. Douchen is natuurlijk ook handig en daarvoor is een watertank van 100 liter aanwezig. Het geheel heeft wel een leuk prijskaartje. De vraagprijs is namelijk 225.000 dollar. Mocht dat geen probleem zijn, reis dan rustig af naar Californiƫ want daar staat deze camper op je te wachten. Kun je er meteen een goed trip achteraan plakken.