Autoveilingen zijn altijd al een must-watch, maar deze is wel heel bijzonder. De aankomende week kan je een bod uitbrengen op één van de brute auto’s uit Mad Max: Fury Road. Of je er vervolgens de weg op mag, is nog maar de vraag.

‘Mad Max: Fury Road’ slaat in als een bom

In de film Mad Max: Fury Road stikt het van de brute, dodelijke, omgebouwde auto’s. Mede daardoor is de film een echte kaskraker geworden. De film van George Miller krijgt niet voor niets een 8.1 op IMDb. Een aantal van die knotsgekke auto’s worden nu aangeboden op een online veilig, vet!

Auto’s uit Mad Max worden geveild

Tijdens de opnames zijn er enkele wagens gesneuveld, maar wat moet je met de krankzinnige bouwwerken die de brute stunts wel hebben overleefd? Juist, verkopen maar. Liefhebbers van de film kunnen nu een echt exemplaar bemachtigen door middel van een online veiling. Je moet wel diep in de buidel tasten, want de verwachtingen is dat deze machines enkele tienduizenden euro’s per stuk gaan opleveren. Maar het is wel een ongekend collectors item.

Auto's uit Mad Max geveild

Unieke collectors items voor een pittige prijs

In totaal biedt Lloyds Auctioneers en Valuers dertien van deze absurde auto’s uit Mad Max aan. Zo kun je binnenkort achter het stuur zitten van de Sabre Tooth: F250 Claw, een pick-up truck met reusachtige bijlen op de achterkant. Of de Buggy: Ratrod Chev, een woestijnbuggy met slagtanden op de motorkap en een machinegeweer op het dak (waarschijnlijk zit deze niet bij de prijs inbegrepen). De echte kenners zullen waarschijnlijk iedere wagen wel herkennen. We zetten alle beschikbare auto’s hieronder op een rijtje. Doe nu een bod op de website van Lloyds Auctioneers and Valuers, of werp gewoon een blik op deze bizarre kunstwerken.

 1. The War Rig: Prime Mover Inc. tanker en ball pig-trailer
 2. Gigahorse: W16 Cadillac pair
 3. The Doof Wagon
 4. Nux Car: 1932 three-window Chev Coupe, V8
 5. Convoy Car: Elvis
 6. Convoy Car: Jag Flamer
 7. Razor Cola: 1973 XB Falcon Coupe (The Interceptor reborn)
 8. Pole Car: Pontiac Surfari with 20’ pole counterweight
 9. Sabre Tooth: F250 Claw Car
 10. Fire Car: Dodge
 11. Caltrop: El Dorado
 12. Buggy: Ratrod Chev
 13. Buick: heavy artillery met Hummer weapon mount

Auto's uit Mad Max geveild