De film Mad Max: Fury Road heeft het allemaal: actie, een vette hoofdrolspeler en veel mooie vrouwen. Gelukkig voor jou staat de film vanaf vandaag op Netflix. Zo kun je hem naar hartenlust (nog) een keer kijken.

Mad Max: Fury Road is dé mannenfilm

Tom Hardy als de hoofdpersoon die de nodige stunts aankan? Check. Charlize Theron die de rol van een sterke vrouw speelt die onder andere vijf mooie meiden bevrijdt? Check. Auto’s, achtervolgingen, chaos en vette special-effects? Drie-dubbel-check.

De film Mad Max: Fury Road is niet zomaar een film en dat zal je bij het zien van de film al gauw opvallen. Maar waar gaat het plot nou precies over?

Mad Max: Fury Road

Een tiran, een gevangene en een voortvluchtige soldate

De originele Mad Max film dateert alweer uit 1979. Door de jaren heen zijn er meerdere films gemaakt over het post-apocalyptische Australië waarin het verhaal zich afspeelt. In het nieuwste deel voert Tom Hardy Mel Gibson op als Max. In de film is Max een gevangene van de tiran Immortan Joe, die vele vrouwen heeft en met ijzeren hand regeert over zijn bevolking.

Wanneer één van zijn soldaten, Furiosa, de vrouwen bevrijdt en vervolgens wegsmokkelt, zet Immortan Joe de achtervolging in. Als gevangene wordt Max ook meegenomen, waardoor zijn leven al gauw versmolten raakt met dat van Furiosa en Immortan Joe’s vrouwen.

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road staat nu op Netflix

Onder andere de special-effects, kostuums en setting maken van Mad Max: Fury Road een bizarre maar onmisbare film. Deze aspecten zorgden er dan dus ook voor dat de film in 2015, toen de film in première ging, werd genomineerd voor 10 Oscars en er hiervan 6 ook echt won. Vanaf vandaag is de film, met een IMDb-score van een 8.1 te zien. Heb je de film uit en ben je op zoek naar meer films met Tom Hardy? Check dan onze lijst met de 5 beste Tom Hardy films die je gezien moet hebben.