Fans van James Bond opgelet: er gaan een aantal iconische auto’s uit de James Bond-films onder de hamer. Kleine kanttekening: je betaalt grof geld voor auto’s inclusief gebruikssporen.

Stuntauto’s voor goed doel onder de hamer

Stunten met auto’s, maar niet stunten met prijzen. Onder dat motto gaan de auto’s van James Bond onder de hamer. Twee Land Rover Defenders, een Jaguar en een Range Rover Sport SVR uit de James Bond-film ‘No Time to Die’ worden geveild voor het goede doel. Daarnaast worden er nog drie Aston Martins afgehamerd. De stuntauto’s komen onder de hamer ter gelegenheid van zestig jaar James Bond-films.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christie’s (@christiesinc)

Klapper van de veiling: Aston Martin DB5

Niet klappen voor de veiling, maar klapper van de veiling. Dat is deze Aston Martin DB5. Om je gelijk uit de droom te helpen: het is niet een echte Aston Martin DB5, maar een replica. In totaal zijn er acht (!) van deze replica-auto’s in de film gebruikt. Zoals zichtbaar is op de foto bevat de auto wel de nodige gebruikssporen. Toch verwacht veilinghuis Christie’s één van de meest iconische James Bond auto’s af te hameren voor een bedrag van tussen de 1,8 miljoen en 2,4 miljoen euro. Daar krijg je dan wel een met gadget uitgeruste auto voor terug.

auto's James Bond

Spectaculaire Land Rover Defender 110

Naast bovenstaand pareltje, is één van de bijzonderste items van de veiling de Defender 110. Deze auto werd gebruikt voor de spectaculaire offroad-stuntscènes in ‘No Time to Die‘. De Land Rover heeft bovendien het unieke chassisnummer 007 én werd gebruikt voor promotiestunts voorafgaand aan de première van de film. De verwachte opbrengst van deze stuntwagen? Een bedrag tussen de 300.000 en 500.000 euro.

auto's James Bond

Nog meer auto’s van James Bond onder de hamer

Hoewel bovengenoemde twee auto’s van James Bond de pareltjes zijn van de veiling, worden er nog 5 anderen geveild: een Aston Martin V8, een Land Rover Defender 110 V8 bond Edition, Range Rover Sport SVR, een Jaguar XF en een Aston Martin DBS Superleggera worden verkocht in prijzen variërend van 50.000 pond tot 700.000 pond, omgerekend zo’n 59.500 tot 835.000 euro.

Alles naar het goede doel

In totaal worden er 60 items geveild ter ere van het 60-jarig bestaan van de franchise. Daarvan worden er 35 online geveild van 15 september tot en met 5 oktober. De auto’s behoren tot de 25 items die live worden geveild, op 28 september bij Christie’s in Londen. De opbrengsten van de veiling gaan naar het Britse Rode Kruis.

Beeld: © Jaguar/Land Rover.