Misschien wel de koning van de hypercars: de Aston Martin Valkyrie. Deze wagen is zo speciaal dat-ie amper meer op een auto lijkt. In Nederland hadden we tot nu toe slechts één exemplaar van deze speciale bolide rondrijden. Daar komt verandering in, want een tweede model is onderweg.

Aston Martin creëert een beest van een wagen

Aston Martin staat bekend om hun degelijke, maar toch supersnelle auto’s. Met de Valkyrie stappen ze voor één keer van dit imago af. Deze wagen is namelijk allesbehalve degelijk. Sommigen vinden ‘m afschuwelijk, maar je draait in ieder geval je nek om wanneer ‘ie voorbij scheurt. Adrian Newey van Red Bull Racing hielp met de ontwikkeling van dit monster. Daardoor is-ie nog aerodynamischer, nog sneller en nog gruwelijker.

Tweede Aston Martin Valkyrie in Nederland

Eerder dit jaar werd de eerste Aston Martin Valkyrie gespot in Nederland. Naar verluid is nu een tweede exemplaar onderweg. Deze komt te staan bij Cito Motors in Eindhoven. Op dit moment worden de laatste testen nog uitgevoerd in Nürburg. Of er al een koper is, is niet bekend. Mocht je dus interesse hebben in deze wagen, dan moet je snel toeslaan.

Monsterlijke toeren

De Aston Martyn Valkyrie ziet er niet alleen te gek uit, hij rijdt ook nog eens als een beest. Logisch, want de hypercar heeft een fantastische 6,5-liter V12-motor met meer dan 1.000 pk en een toerenbegrenzer bij 11.100 tpm onder de motorkap. Ook heeft-ie een elektromotor die een extra 160 pk kan leveren. Bruter dan bruut dus.

De Valkyrie kost een goedsvermogen

Je mag jezelf een gelukkig man noemen als je deze auto in bezit kan krijgen. Logischerwijs is ‘ie niet voor iedereen weggelegd. Je moet nog even blijven dromen, tenzij je een groffe drie miljoen euro in een spaarpotje hebt zitten. Goed, gelukkig kunnen we nog uren naar de foto’s staren.

Header: Aston Martin.
Bron: Autoblog.