Cars & Bikes

Video: Automonteur restaureert kapotte auto’s met bakstenen

bakstenen auto repareren

Een Chinese automonteur gaat viraal door een video waarin hij bakstenen gebruikt als reparatiemateriaal. Het betreft een auto waarbij een geheel achterspatbord ontbreekt. En eerlijk is eerlijk: het eindresultaat mag er wezen.

Repareren met bakstenen

Mechanic Jack’s Team is al een aantal keer viraal gegaan op social media. Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen op bijvoorbeeld Instagram. Het team brengt auto’s die eigenlijk op de sloop thuishoren weer tot leven. Dit keer hebben ze alleen net even wat anders bedacht voor hun YouTube-content. In de video is een BYD F3 te zien, een populaire Chinese auto uit het jaar 2000. Er is alleen een klein probleem met deze auto. Het gehele achterspatbord ligt er namelijk uit. Hoe fix je zo’n ingewikkelde beschadiging? Je gooit er gewoon wat bakstenen in en metselt het dicht, nee, dit is geen grap. Al hoewel het waarschijnlijk niet zo’n prettig beeld in je hoofd schept. Als je ziet hoe Jack’s Team het grote gat tot op de detail afwerkt met steen en nog een keer overspuit, valt je mond open. De volgende bestuurder die tegen de achterkant van deze auto aanrijdt is nog lang niet jarig…

Video van Mechanic Jack’s Team gaat viral

Eerst knipt het team het meest verfrommelde stuk uit en maakt de randen rondom het gat recht. Dan zijn de stenen die de achterste paneel vullen aan de beurt. Uiteindelijk wordt al het werk gepleisterd en gladgestreken zodat alles matcht met de looks van de auto. Ten slot wordt het gedichte gat bedekt met polyplamuur om het optimaal glad te strijken. Als er iemand regelmatig tegen je auto loopt te rammen, weet je wie je moet bellen. Hoewel deze reparatie het populairste is, zijn ook de andere reparaties in de video niet slungelig. Zo is er ook een auto te zien met een ingehamerde motorkap. De misvormde voorkant van de auto wordt gefikst door een houten tafelblad… Benieuwd naar de resultaten? Bekijk de video hieronder.

Watch on YouTube