Altijd in een royale bak willen rondrijden? Dan is dit je kans. Deze luxe Tesla, gebruikt door de one and only Prins Charles, staat nu te koop voor een ‘schamele’ 113.691 dollar. Deze auto van Prins Charles is slechts zes maanden oud en zou naar verluidt aan de Prins zijn uitgeleend door Tesla.

De auto van Prins Charles

De auto van Prins Charles mag er zeker wezen. De Prins heeft – al zij het spaarzaam – zelf in deze Tesla Model S rondgereden. Er staat dan ook zo’n elfduizend kilometer op de teller. De zilverkleurige motor heeft een topsnelheid van 250 km/u.

auto van Prins Charles

Favoriete bak van Prins Charles

De auto van Prins Charles was voor hem een pareltje. Het zou één van zijn favoriete bolides zijn. Niet zo gek ook dat hij de leenperiode op deze Tesla Model S heeft verlengd, voordat ‘ie ‘m teruggaf aan Tesla.

auto van Prins Charles

Sneller dan snel

Met een actieradius van 650 kilometer, kan je ook een aardig eindje knappen, zonder dat je de auto van Prins Charles moet opladen. En dan praten we nog niet eens over de snelheid en acceleratie van deze bak. Zo gaat ‘ie van 0 naar 96 in slechts 3,1 seconden.

auto van Prins Charles

Van koninklijke huize

De auto van Prins Charles werd onlangs gekocht door webuysupercars.com. Phil Corker, hoofd inkoop van deze zaak, vertelt het volgende over deze bijzonder auto van Prins Charles: “We kochten de auto van Prins Charles via een tip van een contactpersoon bij Tesla.” De Tesla Model S wordt nu verkocht door luxe autodealer Castle Motors. “We hebben de prijs niet verhoogd vanwege de koninklijke link”, aldus een woordvoerder van Castle Motors. “In feite hebben we niet eens vermeld dat de auto van koninklijke huize kwam toen we de auto voor het eerst op onze website plaatsten, maar uiteindelijk besloten we het toch heel kort te vermelden.”

Dus, wil jij rondrijden in een koninklijke bak, dan is dit je kans. Toch op zoek naar iets anders? Check dan deze superdikke sportwagen van David Beckham die gewoon te koop staat op Marktplaats.