Cars & Bikes

Rijd als een (team)baas en koop deze sportauto van Toto Wolff

auto Toto Wolff te koop

Hij is vaak achter de schermen te zien bij F1-team Mercedes. Je zou bijna vergeten dat Toto Wolff zelf ook een ex amateur-coureur is. Maar dat de baas van Mercedes wel degelijk een autoliefhebber is. Dat zien we terug aan de auto die Toto Wolff te koop heeft staan..

Auto van Toto Wolff te koop

Toto Wolff heeft een vrij kostelijke collectie aan wagens in zijn garage staan. Alleen van zijn ‘huismerk’ heeft Wolff al een heel lijstje aan auto’s geparkeerd. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes Benz 300 SL, 1957 Mercedes Benz 300, Mercedes AMG G TR, Mercedes AMG GT, Mercedes Benz SLS AMG, Mercedes Benz GLC, Mercedes X-Class, Mercedes Benz G-Class, Mercedes Benz C-Class, om maar even een beeld te scheppen. De Oostenrijker wilt zijn uitgebreide verzameling wat inkrimpen en heeft besloten om ‘zijn zo goed als nieuwe’ Ferrari F40 de deur uit te doen. Het, vanzelfsprekende, rode model uit 1990 is één van de 27 exemplaren die origineel geleverd werden in Spanje.

De Ferrari F40

Op aanvraag van de baas zelf werd de auto van Toto Wolff tot in de kleinste details gerestaureerd. Wat opmerkelijk is, aangezien de bolide met nog maar 5.536 kilometer op de teller vrij weinig gebruikt is. Het rijtuig verkeerd dan ook in bijna nieuwe staat. Onder de motorkap van deze Ferrari F40 ligt een 2.9 liter twin turbo V8 verscholen. Hiermee sprint je van 0 tot 100 kilometer per uur in 3.1 seconden, maar dat is pas het begin. De vierwieler kan namelijk een snelheid van maar liefst 368 kilometer per uur bereiken! Met dit ‘steigerende paard’ is het vrijwel onmogelijk om nooit een boete te pakken.

Wat kost de auto van Toto Wolff?

Heb je interesse in een dikke bolide, dan is Tom Hartley Jnr het bedrijf om te benaderen. Zij dealen de meest exotische supercars die je maar kunt bedenken. Het is dan ook niet gek dat het bedrijf ook de zorg op zich neemt voor de rode snelheidsduivel van Toto Wolff. De prijs van de F40 staat helaas niet aangegeven in de advertentie, maar je kan natuurlijk altijd een belletje doen bij interesse. Houd er wel rekening mee dat je behoorlijk wat kratjes bier zal moeten halen om te kunnen onderhandelen voor deze parel!

Benieuwd naar de auto van Toto Wolff? Bekijk hier de advertentie!

Header: Tom Hartley Jnr.