Thomas Berge weet bergen werk te verzetten, zowel op het podium als op de weg. Of ja, de auto van Thomas Berge weet bergen werk te verzetten op de weg. Het scheurmonster heeft heel wat power onder de motorkap.

De auto van Thomas Berge

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de auto van Thomas Berge is een Audi A6 3.0 TDI Quattro. Waarom een Audi? Thomas is naar eigen zeggen verliefd op de Audi. Niet zo gek ook als je kijkt naar de specs van de wagen. De Audi A6 3.0 TDI Quattro heeft in een standaarduitvoering een dieselmotor en levert een vermogen van 245 pk met een maximum koppel van 500 Nm. Nieuwprijs? Een slordige 70.000 euro.

Thomas Berge laat auto tunen

Waar Thomas Berge zelf veel tunes met zijn gouden strot creëert, heeft de geestesvader van Zonder Jou zijn auto ook een toontje hoger laten zingen. De zanger vond zijn Audi A6 3.0 TDI niet snel genoeg gaan en schakelde de tuners van Tuningservice Huizen in om de auto onder handen te nemen. ‘De tovenaars’ van de tuningservice kunnen zijn auto namelijk nog ‘magischer’ maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tuning Service (@tuningservice_huizen)

Audi A6 3.0 TDI Quattro wordt onder handen genomen

Waar de Audi A6 3.0 TDI Quattro ongetuned zo’n 245 pk met 500 Nm koppel heeft, bleek de auto van Thomas Berge al een eerdere tuning te hebben ondergaan. Het beestje leverde bij een eerste test 302 pk met een 650 Nm koppel. Daar hebben de tuners nog een schepje bovenop gedaan: de auto van Thomas Berge levert nu een dikke 306,1 pk met een 650,8 Nm koppel. Maar daar houdt het qua upgraden van zijn Audi niet op voor de zanger: met een kleine tweak kan de beste man nu ook tijdens het rijden dvd’s op het dashboard afspelen. Of dat veilig is, is een tweede.

Bekijk hieronder de video van het tunen van de auto van Thomas Berge:

Thomas Berge is niet de enige zanger met een brute bak. Wat dacht je van de auto van Mart Hoogkamer?