Rory Reid. Wie was dat ook alweer? Waarschijnlijk (her)ken je hem wel als voormalig presentator van het populaire autoprogramma Top Gear. Maar ook daarvoor was hij al jaren actief in de autowereld. Hij testte auto’s en maakte video’s op YouTube – voor het kanaal RecombuCars. En dat heeft hem zeker geen windeieren opgeleverd. Sterker nog: het heeft ertoe bijgedragen dat hij uiteindelijk in het vaste team van Top Gear eindigde.

De sollicitatie

Om in dit team te komen, moesten sollicitanten hun beste werk insturen als een soort video-CV. En ja, ook Rory deed dit. Hij stuurde een bijzonder stukje autojournalistiek (lees: kunst) in en verbaasde de BBC jury. Rory heeft naast een bak aan kennis over auto’s namelijk een ander talent: rappen. Zo besloot hij een opmerkelijk poëtische review te maken van de Rolls-Royce Ghost Series II. Tot op de dag van vandaag kunnen we wel zeggen dat dit één van de mooiste odes is aan deze indrukwekkende wagen.

Een bijzondere auto-review van de Rolls-Royce Ghost

Dus schrap je verwachtingen van een normale auto-review en laat deze video even goed op je inwerken. De kans is groot dat je de Ghost voortaan anders gaat zien dan voorheen.

En, hadden we gelijk of niet?