Cars & Bikes

Van Smart tot Mercedes: Deze auto’s staan in garage van René van der Gijp

appartement rené van der gijp

René van der Gijp krijgt bijna elke uitzending de lachers op zijn hand. Wat betreft de autocollectie van René van der Gijp is dat niet het geval: die zijn allesbehalve 'lachertjes'. In deze auto's rijdt de voetbalanalist rond.

Kijkje nemen bij de autocollectie van René van der Gijp

In de Videoland-serie Burning Rubber gaat voormalig profvoetballer Ruud Gullit langs bij oud-profs die houden van auto’s. Zo ging de Nederlandse oud-topvoetballer ook langs bij René van der Gijp en kregen wij een mooi inkijkje in de autocollectie van de oud-voetballer en televisiebekendheid. Hij heeft veel verschillende auto’s, wij hebben er een paar voor je uitgelicht. Zijn favoriete auto bewaren we voor het laatst.

Eén van de auto’s van René van der Gijp: Mercedes-Benz E Coupé

Deze prachtige wagen uit de autocollectie van René van der Gijp is een lust voor het oog. Deze Mercedes heeft twee deuren en is ongeveer vijf meter lang. De maximale koppel van dit bakbeest is 400 Nm en het maximale vermogen zo’n 220 kW, wat gelijk staat aan 299 pk. Van der Gijp kan dus heerlijk scheuren met deze wagen, over de snelweg (in Duitsland) natuurlijk. De auto trekt namelijk in 4,4 seconden van 0 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur. Heerlijk toch?

Mercedes-Benz GLE 450

Deze vierwielaangedreven auto van René van der Gijp is ook zo’n prachtbak. Deze vierwieler uit de autocollectie van René van der Gijp heeft een benzinemotor en kan een maximaal vermogen van 245 kW leveren en 333 pk. De maximale koppel van deze auto is 480 Nm. Daarnaast is de auto erg ruim. René kan hiermee veel mensen vervoeren om een gezellig dagje weg te gaan. Als hij wil kan dit nog snel ook, de Mercedes tikt een topsnelheid aan van 250 kilometer per uur. Niks te klagen dus!

Smart

“Dit is mijn beste aankoop ooit!”, aldus Van der Gijp. Ondanks dat de oud-voetballer fantastische auto’s heeft, rijdt hij het liefst in zijn Smartje. “Als naar de stad ga, is iedereen op zoek naar een parkeerplaats, maar ik zet ‘m gewoon tussen twee fietsen in. Dat is super!”. De topsnelheid van deze kleine parel is 135 kilometer per uur. Dit is niet hoog, maar harder hoef je ook niet te rijden in Nederland. De Smart van Van der Gijp is een cabrio uitvoering met een rood dak. Er kan dus ook heerlijk mee worden rondgereden in de zomer om verkoeling te zoeken. Lekker man!

Wil je weten in welke auto’s de andere VI-mannen rondrijden? Lees dan hier alles over de auto van Wilfred Genee en de auto van Johan Derksen.