Cars & Bikes

Het leger van Australië test bizarre elektrische fiets uit

Australische leger elektrische fiets

Tanks, helikopters, pantserwagens. Nee, bij het leger denk je niet snel aan elektrische fietsen. Toch zijn deze futuristische fietsen ook bijzonder handig voor het leger. Denk er maar eens bij na: zo’n fiets is handig mee te nemen, je kan er snel mee bewegen én het maakt amper geluid! Daarom test het Australische leger een bijzondere elektrische fiets.

Australische leger test elektrische fiets

De nieuwe elektrische fiets wordt door het Australische leger ingezet om gebieden te verkennen. Met zo’n stille fiets wordt je minder snel opgemerkt dan met een luidruchtige motor. Daarnaast rijd je veel makkelijker op een fiets dan op een motor daar de bossen. Het Australische leger weet het zeker: deze elektrische fiets is de toekomst.

View post on Twitter

Verkennen van terrein op een elektrische fiets

Een belangrijke taak van het leger is het verkennen van onbekend terrein. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Vroeger deden ze dit op een paard of met de benenwagen. Dat is tegenwoordig alleen niet meer zo veilig. Vandaag de dag verkent het leger gebieden met een helikopter, satellieten of onder water. Maar zelfs met deze nieuwe technieken kan het nog altijd makkelijker en beter. De nieuwe elektrische fiets van het Australische leger is misschien wel een oplossing.

Supersnelle e-bike voor speciale gelegenheden

We hebben het hier wel leuk over een e-bike, maar de elektrische fiets van het Australische leger is wel een hele bijzondere. Ze gebruiken namelijk een speciale Sur Ron e-bike die topsnelheden tot 90 kilometer per uur(!) kan bereiken. Daarmee houdt de fiets andere vervoersmiddelen zoals een tank met gemak bij. Daarnaast heeft de speciale elektrische fiets een actieradius van 100 kilometer. Je kunt er dus wel even mee vooruit. Helmen op, stoelriemen vast en rijd.. uhh fietsen maar!

Watch on YouTube

Zelf ook een e-bike in huis halen? Harley Davidson verkoopt nu zijn eigen elektrische fietsen!