Even bleef het stil, na de onthulling van de RS 6 Avant, maar het Duitse automerk is terug. Vandaag presenteert het de nieuwe Audi RS 7 Sportback en deze is dikker dan we durfden te dromen. Het lijkt er op dat Audi het lekkerste voor het laatst heeft bewaard met deze gloednieuwe Sportback.

Audi RS 7 Sportback

De nieuwe Audi Rs 7 Sportback overtreft alle verwachtingen. Deze tweede generatie van de supersporter is niet alleen op het gebied van design geoptimaliseerd, ook het vermogen is goed geboost. Als kers op de taart hebben ze hem óók nog voorzien van mild-hybrid technologie. Uitgerust met het nieuwe RS-design, de extreem krachtige aandrijving en de nieuwste snufjes op het gebied van technologie maakt het een brute wagen die ook prima geschikt is voor alledaags gebruik.

Audi RS 7 Sportback

Mooi van buiten..

Laten we aan de buitenkant beginnen. Wat meteen opvalt is de minimale afstand tussen de wagen en het wegdek. Nog iets opvallends waar we niet omheen kunnen (letterlijk): de nieuwe Audi RS 7 Sportback is extra breed ten opzichte van zijn voorganger. Met flinke luchtinlaten aan de voorkant en de extra grote spoiler voorzien deze Sportback van een gezonde dosis agressie. Kijken we vanaf de achterkant? Dan zien we de in- en uitklapbare achterspoiler. Gas intrappen tot de 100 en hij verschijnt vanzelf in het blikveld van je achteruitkijkspiegel. De typerende chromen ovalen uitlaatpijpen maken het geheel compleet.

800_rs7-000004-862659 800_rs7-000006-240223 800_rs7-000003-639888

.. en van binnen

Een sportwagen uit de toekomst. Dat is waar de designers voor lijken te zijn gegaan, bij het ontwerpen van het interieur van de Audi RS 7 Sportback. voorin ben je dankzij de nieuwste technische snufjes slechts één klik verwijderd van alle informatie die je wil hebben over je wagen. De sportstoelen komen in zwart parelnappaleer. Niet jouw stijl? Geen probleem, de Audi RS 7 Sportback komt in verschillende designpakketten. Mooiste aan deze Sportback? Zijn schandalig dikke uitstraling doet niets af aan het gebruiksgemak. Met deze RS 7 is Audi er in geslaagd om naast de bekende 2-zits variant, ook een 3-persoons achterbank beschikbaar te stellen.

800_rs7-0000012-377874 800_rs7-000008-628043

Specificaties

Conclusie tot dusver? Het design biedt alles wat het hart van een autoliefhebber begeert. Maar laten we wel wezen. Aan een stilstaande parel hebben we niets. Wat heeft de Audi RS 7 Sportback te bieden vanaf het moment dat je de motor laat ronken? Spoiler: veel. Onder de motorkap vinden we een 4.0-liter biturbo V8 mild hybride. Deze is verantwoordelijk voor maar liefst 600 pk en 800 Nm koppel. Van 0-100 kost de RS 7 Sportback maar 3.6 seconden. De standaard topsnelheid is elektrisch vastgesteld op 250 km/u. Voor wie dit niet genoeg is: er kan ge-upgrade worden naar 280 km/u of 305 km/u varianten.

Een sportieve en vooral dikke uitstraling, in combinatie met snelheid, kracht én comfort. Audi lijkt met deze Sportback alles te bieden waar de consument naar zoekt. Met de keuze uit dertien kleuren zit er voor iedereen wat tussen. De wereldpremière van de Audi RS 7 Sportback is deze week, op de IAA in Frankfurt. Vanaf medio 2020 is de wagen te vinden bij de dealer.