We moesten er even opwachten, maar eindelijk is het moment dan hier. Audi Sport opent na 25 jaar RS geschiedenis een nieuw hoofdstuk met de vierde generatie van de Audi RS 6 Avant. Deze schitterende bolide komt gepakt met nog meer pk’tjes en zeer geavanceerde mild-hybrid technologie.

Audi RS 6 Avant

De RS6 is toch wel de meest iconische wagen uit het portfolio van Audi. Het nieuwe model doet met al zijn nieuwe looks en prestaties dan ook zeker niet onder aan zijn voorgangers. Toch moeten we wel meteen met de deur in huis vallen, want het zal nog wel even duren voor we in het nieuwe paradepaardje van Audi kunnen rijden. De Audi RS 6 Avant komt namelijk pas in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. Tot die tijd moet je het maar even doen met de aankomende foto’s en uiteraard de info waar wij jullie zo meteen van voorzien!

Audi RS 6 Avant

Prestaties waar je u tegen zegt

Als je aan Audi denkt, dan denk je aan kracht en het getrappel van vele paarden op een mooie lentedag. Voor de nieuwe Audi RS 6 Avant geldt dat er maar liefst 600 paarden worden aangestuurd door de vernieuwde 4.0 TFSI twin-turbo V8 met mild-hybrid technologie.

Audi RS 6 Avant 7

Daarnaast levert dit monster ook nog een keurige 800 Nm. Al dat getrappel van die paarden levert natuurlijk ook een behoorlijke snelheid op en zo wordt de 100 kilometer per uur al in 3,6 seconden aan getikt. Mocht je het gas nog even wat langer indrukken, dan zit je al na 12 seconden op de 200 kilometer per uur. Kies je voor het dynamic plus pakket dan kun je een top bereiken van 305 kilometer per uur.

Audi RS 6 Avant 8 Audi RS 6 Avant 9

Het RS design mag er ook zeker wezen

Ze zeggen dat Scandinavische landen ontzettend goed meteen design overweg kunnen, maar die Duitsers kunnen er ook wel wat van! Zowel het interieur als het exterieur ziet eruit als een racemonster en dan hebben we het nog niet eens over de dikke velgen en wielen gehad.

Audi RS 6 Avant 2 Audi RS 6 Avant 4 Audi RS 6 Avant 3 Audi RS 6 Avant 5 Audi RS 6 Avant 12 Audi RS 6 Avant 11 Audi RS 6 Avant 15

De nieuwe RS 6 is beschikbaar in maar liefst 16 verschillende matte of metallic carrosseriekleuren waaronder de twee RS-specifieke kleuren Nardo Grijs en Sebring Zwart. Voor het exterieur zijn er diverse stylingpacks met glanzend zwarte of carbon details. Helaas is er momenteel nog niks duidelijk over de prijs en beschikbaarheid, maar dat zullen in de loop van de tijd allemaal te horen krijgen. Voor meer informatie raden we je aan om de site van Audi te checken.