Cars & Bikes

Word de trotse eigenaar van deze 1.000 pk sterke Audi RS6

Audi RS6 1000 pk

Een Audi RS6 komt met een behoorlijk prijskaartje, maar hé, daar krijg je wel veel voor terug. Vooral veel vermogen en dat zit bij deze getunede Audi RS6 wel goed. Met een paar flinke aanpassingen beschikt dit monster over maar liefst 1.000 pk (!).

Audi RS6

Voordat we diep in de materie duiken hoe deze Audi RS6 aan dit vermogen is gekomen lichten we even de ‘standaard’ prestaties van een RS6 uit. Een Audi RS6 Avant C7 die net uit de fabriek komt heeft ‘maar’ maximaal 705 pk, mits je kiest voor de RS6 Performance Nogaro Edition. Je beschikt dan over een schitterende bolide die binnen 3.7 seconden de 100 kilometer per uur aantikt en hem doortrekt tot een maximale snelheid van 305 kilometer per uur. Een wagen met zulke prestaties is natuurlijk al om over te dromen, maar deze getunede Audi RS6 is dus nog een stuk bruter.

RS6 DTMR

De naam van dit monster is de Audi RS6 DTMR en die heeft wat flinke oppeppers gekregen. De bolide is voorzien van een volledig Akrapovic uitlaatsysteem en is flink onder handen genomen door het tuningsbedrijf DTMobility. Zij hebben de 4,0-liter V8 een flink setje nieuwe turbo’s gegeven gepaard met een methanol-injectie om zo voor ruim 295 extra pk te komen. Al met al zorgt dat er voor dat deze monsterlijke RS6 op 1.000 pk uitkomt. Vanwege de intensiteit van die beest hebben ze hem begrensd op een maximale snelheid van 340 kilometer per uur, maar de 100 kilometer per uur tikt hij alsnog binnen 3 seconden aan. Niks mis mee dus!

Verlaagd in prijs

Wellicht komt de bolide je wel ontzettend bekend voor, en dat kan goed kloppen! Hij werd ruim een jaar geleden ook al aangeboden, maar toen voor een prijs van ruim 200.000 euro. Ze geven ditmaal een flinke korting, want je bent al voor 163.500 euro in bezit van dit monster. Er werd wel destijds al opgemerkt dat dit de luidste RS6 van Nederland kon zijn, dus een monster is het zeker!