Vandaag de dag is het niet heel spectaculair meer om de 100 aan te tikken op een strak wegdek, des te leuker om vanaf deze snelheid met een druk op de knop een totaal vermogen van 1.018 pk en maar liefst 1.291 Nm aan koppel tot wasdom laat komen.

Het kan in deze hybride RS6 dankzij de elektromotor met een “relatively compact” 13.6 kWh lithium-ion accupakket die ze er bij ABT in hebben gepompt! De topsnelheid bedraagt een mooi rond getal van 320 km/h.

RS6

Tot de 100 km/h heb je het maar te doen met de standaard 730 pk die de RS6 van ABT normaal gesproken levert, waarmee je slechts in 3,3 seconden op de 100 km/u zit. Je test hiermee de 21-inch Sport GR wielen met aerodynamische ringen, die gecomplementeerd worden middels een aeropakket, H&R verlagingsveren en een groene/zwarte/zilveren exterieur.

Een leuk detail is misschien wel dat ABT ook betrokken is bij de Formule E en Audi zich voorbereidt op zijn allereerste lancering elektrische SUV, dus we mogen verwachten dat we dit soort tunings in de toekomst vaker mogen bewonderen.