De Audi RS Q8. Een droomwagen van een SUV die er al aan zat te komen. En nu staat er dan echt eentje te koop in ons kikkerlandje. Hij is wel een flinke tik prijziger dan in Duitsland. Het is duidelijk dat je een goed gevulde portemonnee dient te hebben om hierin rond te mogen scheuren. Maar kijken is gratis!

De Audi RS Q8 is loeisterk en peperduur

Bij VDM Cars staat de Audi RS Q8 maar liefst tweemaal voor de deur. Één uitvoering in het wit en eentje volledig zwart. Beiden hebben dezelfde hemel onder de motorkap: een 4,0L V8 motor die 600 pk levert. Dankzij de 800 Nm koppel ben je in 3,8 seconden op 100 km/u. En onthoud hierbij: dit is een SUV, maar hij rijdt als een sportauto. De prijs is dan ook niet mis: hij begint bij €199.700, en dan komen er nog heel veel opties bij. Voor €17.500 heb je bijvoorbeeld het Dynamic Package Plus pakket, waardoor je een topsnelheid van 305 km/u kunt bereiken. De 23-inch velgen maken de wielen extra indrukwekkend maar komen ook met een prijs van €2.372. Dit en vele andere opties voeren de prijs op tot €249.800 en VDM Cars verkoopt deze inclusief btw uiteindelijk voor €265.000.

Audi gaat lekker

De luxe wagens van Audi vliegen uit de fabriek en rollen zo Nederland in. In de afgelopen maanden zijn er voor deze Audi RS Q8 al heel veel supersterke en -mooie vierwielers van de Duitse producent voorbij gekomen. We hebben de RS6 Avant als occasion gezien en hebben we nog een RS6 met maar liefst 1.000 pk mogen aanschouwen. Maar ook de RS7 Sportback is een flinke bak die je goed aan het watertanden brengt. Wie weet wat ze allemaal nog meer in petto hebben voor ons, maar de fans worden in ieder geval flink verwend.

audi rs q8