Aston Martin staat bekend als één van de meest toonaangevende automerken ter wereld. De Britse autofabrikant wil daarom zo snel mogelijk de stap maken naar volledig elektrisch rijden. De Aston Martin Valhalla wordt het paradepaardje van de verduurzaming van Aston Martin. Natuurlijk wordt deze beauty in het kenmerkende donkergroen gepresenteerd.

De beeldschone Aston Martin Valhalla

De Aston Martin Valhalla is geen nieuw concept. Zo’n drie jaar geleden kwam Aston Martin met de eerste plannen naar buiten. Sindsdien is er heel veel veranderd in het bedrijf. Onder het beleid van de nieuwe CEO Tobias Moers – voorheen topman van AMG – vaart het bedrijf een nieuwe en verbeterde koers. De beste man heeft een aantal plannen moeten wijzigen, waaronder het idee van de Aston Martin Valhalla, maar door deze veranderingen is de aanstaande supercar er zeker niet op achteruit gegaan.

Nieuw uiterlijk én krachtiger innerlijk

Van de eerste plannen is er niet veel meer dan een paar uiterlijke kenmerken over. De belangrijkste verandering van de Aston Martin Valhalla is de aandrijflijn. In plaats van de geplande V6-motor komt er nu een brute V8-motor in die we onder andere ook onder de motorkap van verschillende AMG-modellen kunnen vinden. Volgens de informatie die we hebben, is de 4,0-liter twin-turbo V8 van de Valhalla gebaseerd op de flat-plane-crankmotor van de AMG GT Black Series. De V8 heeft zo’n 7200 rpm en zal 740 pk kunnen leveren.

Aston Martin Valhalla

Bizarre acceleratie en razendsnelle topsnelheid

Daarnaast wordt deze dikke V8 ondersteund door twee elektromotoren die ieder ook nog eens 100 pk leveren. Eén daarvan vinden we terug aan de voorkant, om de voorwielen aan te drijven, de andere wordt naast de krachtige V8 geplaatst om deze te ondersteunen. In totaal levert de Aston Martin Valhalla dus een flinke 937 pk. Daarnaast zit je in slechts 2.5 seconden op de 100 en behaal je een topsnelheid van 349 kilometer per uur.

Aston Martin Valhalla

De Aston Martin Valhalla is een koopje

Ook de prijs is veranderd. Waar de Aston Martin Valhalla eerst 1,3 miljoen dollar zou kosten, krijgt de supercar nu een prijskaartje van ‘slechts’ 800.000 dollar. Naar verwachting komt dit monster eind 2023 op de markt. Wij kunnen nu al niet meer wachten.

Benieuwd naar een ander pareltje van Aston Martin? Bekijk de Aston Martin Valkyrie.