Aston Martin kennen we op verschillende manieren. Allereerst is het de hofleverancier van James Bond en is het tevens de huissponsor van Red Bull Racing. Wat je niet weet is dat het Britse bedrijf niet de beroerdste is om speciale wensen uit te laten komen. Dat doen ze op verzoek van extreem rijke klanten. Zo hebben de Britten nu deze op maat gemaakte Aston Martin Victor opgeleverd.

Aston Martin naar wens laten bouwen

De Victor is in alles een Aston Martin met een klein verschil: het overtreft zichzelf op tal van fronten. Zo wordt de wagen aangedreven door een 847 pk sterke V12-motor. In combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak is de Victor nu de snelste handgeschakelde wagen die ooit door de Britten is geproduceerd. Helaas voor de liefhebbers: deze vierwieler zal je nooit op een autoshow tegenkomen, hij is namelijk op verzoek gemaakt. Custom made plezier voor de man die zich een leuk speeltje gunt dus.

aston martin

Je eigen fantasie is de enige beperking

Het grote voordeel van maatwerk als het gaat om je favoriete wagen, is dat je alle vrijheid hebt om bepaalde elementen toe te voegen of juist weg te laten. Zo kun je tegen betaling van een klein fortuin, je droomwagen laten bouwen die niemand anders ooit zal hebben. De enige beperking is in feite je fantasie. Een retro look met een hyper modern interieur? No problem! ‘U betaalt, wij maken’ moeten ze bij Aston Martin hebben gedacht.

aston martinDebasis: een One-77 coupé uit 2011

De Aston Martin Victor gebruikt het chassis van een One-77 coupé uit 2011, terwijl de monocoque van koolstofvezel is ontleend aan de originele Vantage en DBS V8 uit de jaren 70. De klassieke look wordt nog meer benadrukt door de motorkap en het spatbord terwijl de forse spoiler de redelijke agressieve look compleet maakt.

aston martin

Ook het interieur is maatwerk

Denk nu niet dat enkel het exterieur onder handen is genomen, ook binnenin is het in een woord prachtig. Zo zien we koolstofvezel op het dashboard en een sportief stuur wat je mogelijk herkend van de ultra-high-end Vulcan. De Victor is afgewerkt in Pentland Green en is gebouwd in opdracht van een vermogende klant die prijs stelt op een flinke hoeveelheid privacy. Dat laatste kon nog wel eens gaan tegenvallen: met nog een paar meer overwinningen op het racecircuit en het is gedaan met dit goed bewaarde geheim.

aston martin