Nu er door miljoenen mensen in Nederland en de rest van de wereld thuis wordt gezeten, is de vraag naar bepaalde apps ook gegroeid. We spreken elkaar minder en hebben in het algemeen minder te doen  dankzij het corona-virus. Dat betekent dat we tijd hebben voor andere dingen en op creatieve manieren met elkaar in contact blijven. Online chats en videogesprekken zijn tegenwoordig de manier om anderen te zien. Daarom ondergaan deze apps een explosie aan gebruikers.

Appgebruik door corona

Los van dat mensen veel meer aan het gamen zijn of thuis sporten, zijn er nog andere dingen die mensen anders deden dan eerst. Apps als Skype en Facetime beleven hun wederopstanding omdat mensen daar virtueel met elkaar kunnen praten. Maar dat zijn niet de enige apps waarmee je kunt videochatten. Kleinere apps, waar je eerst waarschijnlijk nooit van gehoord had, hebben dankzij het thuiszitten vanwege corona een groei doorgemaakt die zijn weerga niet kent.

Houseparty

Dit is wel de app die sinds het eerste moment dat we beter niet meer naar buiten kunnen door duizenden mensen werd gedownload. Je voegt vrienden toe en ziet het van elkaar als je online bent. Dan kun je bij elkaar in het scherm springen en zo even bijpraten. Zijn er al andere vrienden van je aan het bellen? Druk op ‘Join’ en je kunt meepraten. Is praten niet genoeg? Dan zijn er ook een paar spelletjes in de app ge├»nstalleerd die je door de corona tijden heen helpen.

corona

Zoom

Zoom is een app voor iets zakelijker gebruik. Geen spelletjes en feestjes, maar conferenties en vergaderingen. Dat is de insteek van deze chat-app. Wil je om corona heen vergaderen? Dan kan iedereen vanuit huis toch nog de boel draaiende houden. Maar als je over luchtige en andere dingen dan werk praat wordt je niet van de app gegooid, dus dat kan ook gewoon.

FamilyAlbum

Deze app wordt niet gebruikt om te videobellen, maar om foto’s en filmpjes met elkaar te delen. Heb je elkaar lang niet gezien? Haal dan herinneringen op door oude foto’s met elkaar te delen. Je kunt alle foto’s en video’s die je hebt onbeperkt opslaan en juist nu er meer tijd is om met het gezin te zijn, komen er mooie momenten om vast te leggen.

Sworkit

Fitness voor thuis is waar deze app op gebouwd is. Blijf je trainingsschema volgen en kies de beste workout die er te vinden is. Je kunt je eigen training namelijk flexibel samenstellen met de tijd die je hebt en andere behoeften.

Wordfeud

Een potje online scrabblen met je moeder, broer, vriendin of zwager is voor veel mensen prima tijdverdrijf. Dit spel dat al jaren succesvol is bij de mensen die niet van de snelle actiespellen houden, maar sinds corona iedereen thuis houdt wordt het ook onder de jongere generaties populair.