Wanneer de namen Anthony Joshua en Andy Ruiz jr. samen in de ring genoemd worden is één ding zeker: boksliefhebbers staat een bloedstollende wedstrijd te wachten. In de nacht van 1 op 2 juni dit jaar namen de twee zwaargewichten het al tegen elkaar op in een episch gevecht in de ‘bokshal der bokshallen’. Ruiz verbaasde vriend en vijand met een overwinning op de ongeslagen Joshua. Gaat de revanche nóg harder worden?

Anthony Joshua vs. Andy Ruiz jr.

Na het bericht van de rentree van McGregor is er nog meer heugelijk nieuws voor de vechtsport-fans onder ons. Afgelopen zomer ontmoetten de twee zwaargewichten elkaar in de ring in New York. Ruiz zorgde hier voor een behoorlijke verrassing, toen hij stuntte door de toen nog ongeslagen Anthony Joshua wist uit te schakelen. Hiermee won hij de titel en is hij de eerste wereldkampioen in de zwaargewicht-klasse ooit die afkomstig is uit Mexico.

De fysieke (en mentale) klappen die Anthony Joshua heeft moeten incasseren tijdens deze nederlaag hebben niets anders gedaan dan nieuwe vechtlust creëren. Het is dan ook al een paar weken na het gevecht duidelijk dat Joshua het nog eens op wil nemen tegen Ruiz, om recht te zetten wat hem eerder niet lukte.

Verschillende stijlen

Andy Ruiz deed wat voor velen onmogelijk was: hij schakelde Joshua uit en bezorgde hem zijn eerste nederlaag ooit. Ruiz heeft een energieke en aanvallende vechtstijl, iets waar hij Anthony Joshua mee wist te verrassen. Moet hij een reeks klappen incasseren om ruimte te creëren voor zijn eigen stormram-klappen, dan incasseert hij ze als een baas. Anthony Joshua is deze manier van vechten niet gewend, iets wat bleek in de wedstrijd van een paar maanden terug.

Joshua is op papier, ook na zijn verlies in juni, nog steeds de grootste kanshebber. Kijk even naar zijn statistieken: de Engelsman vocht (tot aan de vorige match tegen Ruiz) 22 wedstrijden, waarvan hij er 22 won. Daar hoef je dus geen rekenownder voor te zijn om van onder de indruk te raken. Van al deze overwinningen sleepte hij maar liefst 95% binnen met een K.O. Daarnaast beschikt de Engelsman over hele lange armen, iets wat zeker geen kleine rol heeft gespeeld in al zijn overwinningen. Het grootste verschil tussen de twee zit hem in gewicht. Daar waar Anthony Joshua zo’n 112 kilo weegt, tikt Ruiz de 122 aan.

Anthony Joshua

Revanche in Clash on the Dunes

De revanche-partij zal op 7 december in Saudi-Arabië gevochten worden. Dit wisten we al een paar weken, maar nu is ook de tijd bekend waarop de twee boksers de ring in stappen. Anthony Joshua en Andy Ruiz zullen om 23:00 (Nederlandse tijd) de ring in stappen. Een perfecte tijd om er een goede fight-night met je maten van te maken. Check hieronder nog even de highlights van de match van een paar maanden terug.