Other

Britse visser slaat grote ‘goudvis’ aan de haak

De Britse visser Andy Hackett wist niet wat hem overkwam toen hij een enorme goudvis aan de haak sloeg bij een meer in de Franse Champagnestreek. “Het aas ging van links naar rechts”, zei hij over zijn vangst.

Mogelijk nieuw wereldrecord

Andy Hackett heeft een enorme goudvis aan de haak geslagen. Het ‘bakbeest’ weegt maar liefst 30 kilo. Volgens Britse media gaat het mogelijk om een nieuw wereldrecord. Wereldrecord of niet, beelden van de vangst gaan de hele wereld over.

View post on Instagram
 

Half uur in de weer

Toen Andy Hackett eenmaal beet had, duurde het nog bijna een half uur om de vis binnen te halen. Hackett had al gauw door dat het om een flinke vangst ging. “Het aas ging van links rechts en op en neer.”

Watch on YouTube

Mythe van ‘Carrot’ de vis

Andy Hackett kende de verhalen van de ‘goudvis’, die bekendstaat als Carrot. De ‘goudvis’, in werkelijkheid een oranje karper, werd twintig jaar geleden in het meer uitgezet. Talloze vissers hoopten deze haast mythische vis te vangen, maar telkens ving men bot. De vis leek dan ook ongrijpbaar, totday Andy Hackett op het toneel verscheen. “Ik had nooit gedacht dat ik hem zou vangen.”

De vis is na een fotosessie weer in het water vrijgelaten en verkeerde in goede gezondheid.

Header: Facebook Bluewater Lakes.