Sports

Geen speler durft te klagen bij deze massieve scheidsrechter

Anderson Daronco

Anderson Daronco is een Braziliaanse scheidsrechter. Hij heeft alleen net even een wat ander postuurtje dan anderen scheidsrechters. Laten we het zo zeggen: niemand riskeert een rode kaart als deze scheidsrechter de wedstrijd fluit.

Anderson Daronco: van gymleraar tot scheidsrechter

Scheidsrechter Anderson Daronco is geboren op 5 januari 1981. Van zijn 10e tot 21e jaar speelde hij handbal. Hij is getrouwd met Luciane Daronco en heeft twee kinderen. Voordat zijn carrière als scheidsrechter begon was Daronco een gymleraar. Hij is geboren, opgegroeid en woont nog steeds in Maria, Rio Grande do Sul. In oktober 2014 begon hij aan zijn scheidsrechterscarrière. In 2015 was hij in totaal betrokken bij 27 voetbalwedstrijden, waarmee hij het seizoensrecord verbrak. Twee jaar later won hij dezelfde prijs met 21 wedstrijden op zijn naam in één seizoen.

Watch on YouTube

Anderson Daronco is waarschijnlijk de sterkste scheidsrechter van de wereld

Veel mensen hebben Anderson Daronco in ieder geval zo bestempeld en het is wel te begrijpen waarom. Het is vrij duidelijk dat de 42-jarige scheidsrechter genoeg tijd doorbrengt in de sportschool als hij geen fluitje in zijn mond heeft. De scheidsrechter verklaarde zelf dat de passie voor sport hem gespierd maakte, maar dat het niet zijn bedoeling was.

Er gaat zelfs een foto rond op social media waarin Braziliaanse international Hulk, een speler die bekend staat om zijn kracht en brede postuur, gekleineerd lijkt wanneer hij naast Daronco staat. In een interview met Unimpeded brachten ze dat onderwerp nog even aan het licht. ”I would beat the Hulk in a fight”, grapte hij. Toen Daronco erachter kwam dat hij tegen Hulk moest fluiten wist hij natuurlijk gelijk al dat mensen grappen gingen maken. “‘Tijdens de wedstrijd ontstond er een situatie dat ik erop stond om bij elkaar te blijven staan, gewoon wachtend op de meme.” En dat is ‘m gelukt!

Watch on YouTube