Geen man die niet eens fantaseert over zijn eigen mancave. De één heeft deze droom al verwezenlijkt en de ander is nog aan het dromen. Wat vast staat is dat het werk van de Amsterdamse kunstenaar Patrick Riemsdijk jouw (toekomstige) cave van een hele dikke upgrade gaat voorzien.

Amsterdamse kunstenaar Patrick van Riemsdijk

Denken we aan kunst dan kan je in eerste instantie denken aan Rembrandt of aan van Gogh. Wellicht glipt er nog een Mona Lisa’tje tussendoor. Maar het begrip ‘kunst’ is veel bereikbaarder dan deze oude meesterwerken. Kunst is niet enkel museumwerk, ook in je eigen woning (lees: mancave) kan het een wereld van verschil maken. Vraag jij je af hoe? Dan nodigen we je uit even met ons mee te kijken naar het werk van deze Amsterdamse kunstenaar: Patrick van Riemsdijk. Wedden dat je zo snapt wat we bedoelen.

Patrick van Riemsdijk

Rauwe, stoere, Amsterdamse kunst

Patrick van Riemsdijk is een contemporary purism painter, werkzaam en woonachtig in Amsterdam. Patrick, die zich al zijn hele leven bezighield met kunst en schilderwerk vond zijn echte motivatie na een reis naar Japan. Hij raakte geïnspireerd door de harde belijningen en de grote vlakken van kleur in de Japanse kunst. In zijn werk staan de gekozen vormen, kleuren en texturen symbool voor kalmte. Om je een beetje een beeld te geven nemen we wat werken van Van Riemsdijk met je door.

patrick van riemsdijk

De kunst van Patrick van Riemsdijk

Zowel op zijn website als op de Instagram-pagina van Patrick van Riemsdijk is er een hoop beeldmateriaal te vinden van de verschillende werken. De overeenkomstige factor tussen alle werken is de manier waarop de kunst je bijna verplicht er langer naar te kijken. Het zuigt je aandacht en de grove vegen, grote vlakken en scherpe contrasten bieden telkens een nieuw perspectief.

Het werk van Patrick van Riemsdijk doet een beroep op je eigen fantasie. Geen opgelegde scènes, maar eenieder die naar het werk kijkt zal er iets anders in zien.

Caramel Cake Patrick van Riemsdijk 'Mask' Patrick van Riemsdijk 2020

(Op links: ‘Caramel Cake’, 2020, op rechts: ‘Mask’, 2020. Beiden door Patrick van Riemsdijk)

De aanvulling voor jouw mancave

Het moge duidelijk zijn dat deze Amsterdamse kunstenaar bijzonder werk aflevert en dat zijn doeken voor iedere mancave (of woonkamer) een absolute verrijking zou zijn. Met één van zijn werken boven de bank weet je zeker dat je indruk maakt.