Privacy is toch wel een dingetje tegenwoordig. Iedereen heeft behoefte om zijn eigen ding doen en in huis is dat al niet veel anders. Als man zijn de heb je gewoon behoefte aan een ruimte die alles weerspiegelt wat jou als man definieert. De man-cave dus. Strikt verboden voor het vrouwvolk, kortom, de mancave als ultieme ruimte voor de moderne man. De Iraanse architect Reza Mohatashami heeft zijn eigen visie erop losgelaten. Het resultaat is adembenemend.

De perfect mancave komt uit Iran

De in Mashhad gevestigde architect Reza Mohatashami heeft een totaal nieuwe visie voor je mancave. Rocky House, zoals Reza het ontwerp heeft genoemd, is eigenlijk een minimalistisch huis, maar geeft een nieuwe betekenis aan het idee van de moderne mancave.

mancave

De betonnen villa lijkt in veel opzichten op alles waar je aan kunt denken bij de term ‘Rocky House’. Het is een kubus-vormig geheel wat direct doet denken aan een rots. Als je het concept bekijk wil je eigenlijk maar één ding: hier wonen. Het uitzicht over het meer is gewoon fantastisch. De voorkant va de mancave hangt vrij over het water en is voorzien van hoge glazen wanden die de woonkamer voorzien van voldoende natuurlijke lichtinval. Het dak wordt gevormd door een grote betonnen plaat die perfect aansluit op de hellingen van de berg. Het achterste gedeelte, exact boven de slaapkamer, heeft een dak wat zich kan openen en zo een gigantisch dakraam vormt.

Natuurlijke elementen

Reza heeft aan de binnenzijde dankbaar gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen waardoor het interieur een bijzonder rustgevende uitstraling krijgt. Een grote horizontale plank in de slaapkamer biedt ruimte om een surfplank op te bergen. Je moet immers wat met al dat water voor de deur van je mancave.

image (3) image (4) image (1)

Onder het slaapgedeelte bevindt zich de badkamer. Matglas onttrekt het interieur van de badkamer aan het oog waardoor je privacy gegarandeerd is. Vlak voor de badkamer het keukengedeelte van de man-cave gesitueerd. Een kookeiland zorgt voor gescheiden werkruimtes zodat je naar hartenlust kunt kokkerellen. Hier bevindt zich dus de oven en het fornuis. In feite is het concept bedacht vanuit het idee om een woonruimte te ontwerpen voor een watersporter. Dat is natuurlijk aardig gelukt, maar in feite heeft het veel meer weg van een klassieke mancave waar we maar al te graag in wil wonen.