Amber Brantsen is vanaf volgend jaar het nieuwe gezicht van de F1-uitzendingen. De NOS-presentatrice is de eerste naam die uit de koker komt rollen van Viaplay – het mediabedrijf dat de uitzendrechten van de koningsklasse vanaf dan in handen heeft. Genoeg reden dus om haar even in de spotlights te zetten.

Amber Brantsen volgt haar passie voor F1 met overstap naar Viaplay

De presentatrice die bekendstaat van het NOS journaal, is tegenwoordig ook vaste gast bij de Formule 1-podcast van het medium. Met de overstap naar Viaplay, maakt ze van haar passie echt werk: “Een sport waar ik van hou, zoals vele Nederlanders met mij”, meldt zij tegen de media. Ze ‘kan niet wachten’ om te beginnen.

Brantsen: ‘Formule 1 met nieuwe invalshoeken belichten’

Het Scandinavische medium heeft grootse plannen met de Formule 1-verslaggeving. De nieuwe reglementen bieden daar mogelijkheden voor: “Met Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we de sport vanuit meer kanten laten zien”, vervolgt zij.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Marco Zwaneveld, voormalig RTL-manager, aan het roer zal staan van het Nederlandse sportredactie bij Viaplay. Hij spreekt alvast zijn vertrouwen over zijn nieuwe collega: “Ambers enthousiasme en passie werkt aanstekelijk. Haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal de kijkers op juiste wijze boeien en informeren”, meldt Zwaneveld tegenover Motorsport.

Tot heden is het onduidelijk of Olav Mol en Jack Plooij zullen meeverhuizen naar het nieuwe kanaal dat F1 ook via een betaalkanaal aanbiedt. De laatstgenoemde gaf recent toe dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd.

Wie is Amber Brantsen?

Amber Brantsen is allesbehalve een onbekende. De 32-jarige presentatrice ging in 2016 aan de slag bij het Radio 1 Journaal, als medepresentator naast Jurgen van den Berg. Een jaar later maakte ze de grote overstap naar de dagbulletins van het NOS Journaal, waar ze de plaats innam van Rik van de Westelaken. Sinds begin 2018 presenteerde ze ook het NOS Journaal van 18.00, het nieuwsblok in Nieuwsuur en het late NOS journaal. Later kwam daar nog eens het achtuurjournaal bij. Haar liefde voor de Formule 1 komt niet uit de lucht vallen. Samen met Jan Lammers en journalist Louis Dekker maakt Amber Brantsen sinds 25 februari 2019 wekelijks een NOS Formule 1-podcast, waar grand-prixwedstrijden worden becommentarieerd. Ze is sinds een jaartje ook de kersverse moeder van een prachtige dochter.

Dit zijn de leukste foto’s van Amber Brantsen

Nu zeggen beelden veel meer dan duizend woorden, genoeg reden om maar snel een aantal van haar leukste foto’s op een rijtje te zetten. Kijk je mee?