Brabus staat bekend om de dikke Mercedes-wagens nog dikker maken. Met een Brabus zit je nooit verkeerd. Nu maakt de tuner echter een bijzondere move naar BMW-eigendom. De allereerste Brabus Rolls-Royce is namelijk een feit. Het is een beest, maar we hadden ook niets anders verwacht.

Brabus gaat in zee met Rolls-Royce

Je zou denken dat Brabus al genoeg te doen heeft, aangezien de tuner ieder model van Mercedes een beurt geeft. En dat zijn er een hoop. Toch proberen ze iets nieuws. Brabus gaat namelijk in zee met Rolls-Royce. De nieuwe Brabus Rolls-Royce Ghost ziet er heel bruut uit.

Brabus Rolls-Royce

Opmerkelijke tuning onder originele naam

Niet alleen presenteerde Brabus laatst hun eerste Rolls-Royce model, ook lieten ze de eerste Porsche modellen los. Toch is de tuning van de Rolls-Royce bijzonder. Dit is namelijk het eerste automerk naast Mercedes dat ze onder handen nemen met hun oorspronkelijke naam, en dus niet met Startech. Is hier iets gaande? Hoe dan ook, wij vinden het hartstikke dik dat Brabus zich op nieuw grond bevindt. Ze hebben in ieder geval weer een kunstwerk afgeleverd.

Brabus Rolls Royce Ghost interieur

Rolls-Royce Ghost in een jasje van Brabus

We zien de vaste Brabus patronen terugkomen bij deze Rolls-Royce Ghost. Zo is ‘ie uitgerust met een carbon splitter, spoiler en diffuser. En natuurlijk komt de wagen in het zwart. Opvallend zijn de vier ronde uitlaten. Dat mag je gerust bijzonder noemen onder een Rolls-Royce. Het laatste noemenswaardige puntje zijn de putdekselvelgen. Gewaagd, maar geslaagd wat ons betreft.

De motor wordt natuurlijk niet vergeten

Ook de motor kan natuurlijk niet onberoerd blijven. De getunede V12 heeft nu 700 paarden onder de motorkap in plaats van de ‘normale’ 571. De 100 meter sprint legt het bakbeest af in een kleine 4,6 seconden. Helemaal niets mis mee, toch? Het interieur vinden we iets minder, maar ieder zijn smaak.

Beeld: Brabus.