Entertainment

Deze oorlogsfilm verschijnt binnenkort op Netflix en wordt nu al massaal aangeprezen

All Quiet on the Western Front Netflix

Netflix publiceert deze maand een nieuwe oorlogsfilm genaamd All Quiet on the Western Front op de streamingdienst. Maar niet zomaar een nieuwe film, het verhaal heeft namelijk al prijzen gewonnen.

‘Nieuwe’ oorlogsfilm op Netflix

Binnenkort brengt Netflix dus een nieuwe oorlogsfilm All Quiet on the Western Front uit, althans, de film is niet helemaal nieuw. Het verhaal is 94 jaar geleden namelijk al bedacht door Erich Maria Remarque, een Duitse soldaat. Hij publiceerde in 1928 het boek: Im Westen Nichts Neues. Twee jaar later werd het boek verfilmd. Lewis Milestone behaalde groot succes met zijn film All Quiet on the Western Front in 1930, de film won zelfs twee Oscars. Het was zelfs zo’n groot succes dat er in 1979 een remake werd gemaakt die op televisie verscheen. Ook die film sleepte prijzen binnen. Het doel van de film was om de kijker een realistische beeld te geven van het gruwelijke leven als soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nu heeft Netflix zichzelf de taak gegeven om dit succesvolle verhaal ook in onze moderne tijd weer tot leven te brengen.

View post on Instagram
 

All Quiet on the Western Front

In All Quiet on the Western Front volg je een groepje Duitse scholieren waaronder Paul Baumer. Hij gaat samen met zijn vrienden vrijwillig het leger in, uitkijkend naar een makkelijke mars naar Parijs. Al snel verdwijnen de vaderlandse gevoelens wanneer het groepje in een nachtmerrie van bloedvergieten en chaos beland. Vooroordelen over de vijand en de rechten en misstanden van het conflict brokkelen al gauw af. Toch moet iedereen blijven vechten om te voldoen aan de mensen in de hoogste rangen.

View post on Instagram
 

Een Duitse productie

Wat wel een geheel nieuw is aan de film, is de taal. De Netflix variant heeft namelijk een Duitse productie. Hierdoor zou het verhaal dus ook andere perspectieven kunnen krijgen dan je gewend bent. Edward Berger (regisseur van de film) vertelde in een interview dat zijn versie van de film ontworpen was om de oorlog te laten zien “vanuit het oogpunt van een maatschappelijk begrip dat heel specifiek Duits is, dat de schuld omarmt die ook verbonden is met de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog”, vertelde hij. De film moet gaan bijdragen aan het inzien hoe nutteloos een oorlog is. “We weten het allemaal, maar we lijken het elke keer weer te vergeten.”

Releasedatum

All Quiet on the Western Front is op Netflix te zien vanaf 28 oktober. Bekijk hieronder alvast de teaser van deze veelbelovende oorlogsfilm. Komt ‘ie straks in het lijstje van de 5 beste oorlogsfilms te staan?

Watch on YouTube