De Russische influencer Alina Fazleeva houdt zich veel bezig met yoga en deelt graag foto’s van haar prachtige lichaam. Tijdens een bezoekje aan Bali poseerde ze – zonder kleding – onder een heilige boom. Dit konden de lokale autoriteiten niet waarderen: Fazleeva riskeert een fikse boete en een celstraf voor het kiekje.

Boom met spirituele krachten

Alina Fazleeva heeft inmiddels zo’n 27 duizend volgers op haar Instagram-account. Samen met haar man Andrey was ze als toerist Bali aan het verkennen. Tijdens hun vakantie kwamen ze een mooie grote boom tegen, waarna Alina haar kleren uittrok en een fotoshoot deed. Dit gaat haar niet in de koude kleren zitten: de lokale bevolking gelooft namelijk dat de desbetreffende boom spirituele krachten heeft.

Alina Fazleeva

Viral

De foto van Fazleeva’s ontblote lijf onder de boom ging vervolgens viral, nadat Alina hem op Instagram plaatste. In de beschrijving zette ze onder andere dat ze “onderdeel was van een eindeloze keten was” en “de stemmen van haar voorouders hoorde”. Ook bij de inwoners van Bali kwam het Instagram-bericht onder de aandacht doordat het viral ging. De Balinezen waren echter niet blij met de vakantiefoto.

Alina Fazleeva

Grote gevolgen voor Alina Fazleeva

Een lokale bewoner gaf Alina Fazleeva bij de politie aan. Voordat de influencer zichzelf aangaf, ging ze nog langs bij de boom om om vergeving te vragen. Alina en haar man moeten voor ten minste een half jaar het land verlaten. Het lijkt er dus op dat het kiekje grote gevolgen heeft, want zowel Alina als haar man Andrey moeten daarnaast meedoen met een ‘reinigingsceremonie’ bij de heilige boom.

Alina Fazleeva

Mogelijke gevangenisstraf en boete

Er gaan op Bali stemmen rond dat ze misschien zwaarder gestraft zou moeten worden. Ze zou namelijk de Indonesische wet overtreden hebben. Op deze overtreding hangt een maximale gevangenisstraf van 15 jaar en een boete van 21 miljard Roepies aan (omgerekend ongeveer €130.000,-). De foto is niet meer op Instagram te vinden. Niets verdwijnt volledig van het internet, dus bekijk hieronder de foto! 😉

Beeld: Instagram @alina_yogi