Wealth

Dit bedrag gaat Alex Kroes verdienen als algemeen directeur van Ajax

Ajax arena toppers

Voetbal is niet alleen een spel van passie op het veld, maar ook van slimme zetten en strategische wissels buiten de lijnen. En daar, in de schaduw van de schijnwerpers, gebeuren soms de meest interessante dingen. Neem nu de recente ontwikkelingen bij Ajax, waar Alex Kroes zich vandaag, vrijdag 15 maart, opmaakt om de nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter te worden van de noodlijdende Amsterdamse club. Maar wat gaat hij in die functie verdienen?

Een nieuwe uitdaging voor Kroes

Alex Kroes is geen onbekende in de voetbalwereld. Zijn voetbalreis, die begon als jeugdspeler bij Ajax en niet eindigde op het veld, neemt nu een interessante wending. In september 2023 liep zijn contract af, en vanaf maart zal hij zijn nieuwe rol bij Ajax oppakken. Dat hij pas in maart begint, heeft alles te maken met een concurrentiebeding met AZ, een detail dat alleen maar bijdraagt aan de spanning van deze carrièrewissel.

Van jeugdspeler tot directievoorzitter

De reis van Kroes is er een van vastberadenheid en ondernemerschap. Na zijn tijd als jeugdspeler bij Ajax, waar hij het net niet haalde, liet hij het voetbal niet los. Integendeel, hij startte een telemarketingbedrijf en groeide uit tot de eigenaar van het grootste voetbalmakelaarskantoor in Nederland. Zijn ervaring als medebestuurder bij Go Ahead Eagles en zijn werk bij AZ hebben ongetwijfeld bijgedragen aan zijn brede kennis en inzichten in de voetbalwereld. Dit alles maakt zijn terugkeer naar Ajax extra speciaal.

View post on Instagram
 

De overstap naar Ajax gaat natuurlijk gepaard met een aantrekkelijk salaris, geschat tussen € 420.000 en € 500.000, naast een aantrekkelijk bonuspakket. Dit is vergelijkbaar met het salaris van zijn voorganger, Edwin van der Sar, wat laat zien dat Ajax bereid is te investeren in topkwaliteit. Met zijn bedrijfseconomische achtergrond en onderhandelingsvaardigheden, kunnen we er gerust op zijn dat Kroes een deal heeft gesloten die recht doet aan zijn ervaring en bijdrage aan de club.

De lat ligt hoog

De verwachtingen zijn hooggespannen. Gezien zijn indrukwekkende carrière tot nu toe, wordt aangenomen dat Kroes niet voor minder dan zijn voorganger zal werken en mogelijk zal profiteren van een hogere beloning. Maar meer dan het salaris, is het de impact die hij kan hebben op Ajax waar de fans en de voetbalgemeenschap naar uitkijken. Met zijn unieke combinatie van voetbalkennis en zakelijk inzicht, lijkt de toekomst van Ajax in goede handen.

De komst van Alex Kroes bij Ajax is meer dan een nieuwe pagina in zijn carrièreboek; het is een spannend nieuw hoofdstuk voor de club zelf. Zijn pad van jeugdspeler tot directievoorzitter is inspirerend en laat zien dat in de voetbalwereld, net als op het veld, alles mogelijk is met doorzettingsvermogen en passie.