Een biertje is altijd lekker, maar het zou zomaar kunnen dat je om wat voor reden dan ook geen alcohol wilt drinken. Misschien omdat je nooit meer alcohol drinkt, misschien omdat je even wat wil minderen. Het is dan ook een grote boosdoener als je wilt afvallen. Gelukkig is de markt van alcoholvrij speciaalbier en ook pils zonder alcohol flink aan het groeien.

Alcoholvrij speciaalbier mag ook

Grote en kleine brouwerijen in Nederland en daarbuiten houden rekening met de nuchtere drinker en hebben een boel soorten alcoholvrij speciaalbier beschikbaar. Of je nou van lentebock, weizen, IPA of blond bier houdt, ze zijn verkrijgbaar in soorten en maten. Bij het ene biertje mis je de alcohol nog minder dan bij de ander. Want dat is ook helemaal niet nodig om te genieten.

Leffe Blond 0.0

Dit is het eerste abdijbier dat geheel alcoholvrij is gebrouwen. Het is helder geel met een witte, vrij stevige schuimkraag. Er zitten zoete tonen van karamel en vanille in en smaakt heerlijk in de zon. Zoals blond bier moet zijn, maar dan alcoholvrij.

alcoholvrij speciaalbier

Lowlander wit 0.0

Lowlander bier staat bekend om zijn fruitige smaken. Dit biertje is daar geen uitzondering op met citrus-achtige smaken van sinaasappel en citroen. Dit maakt het ook een beetje zurig en fris. Wederom perfect voor in de zon als je een keer echt alcoholvrij speciaalbier wil proeven.

alcoholvrij speciaalbier

Brand Weizen 0.0

Brand bier stopt veel smaak in hun bier. Zo ook het Brand Weizen 0.0 bier, waarbij je geen alcohol mist omdat het smaak zou toevoegen. Het heeft meer body dan 0.0 pils maar overrompelt je mond ook niet. Alcoholvrij speciaalbier van Brand beperkt zich overigens niet alleen tot een weizen, ze hebben ook een lekkere alcoholvrije IPA.

alcoholvrij speciaalbier

Vandestreek – Bock jij of bock ik?

Dit speciaalbier van Vandestreek heet inderdaad “Bock jij of bock ik?”. Het is de eerste alcoholvrije bock ter wereld, dus die primeur hebben ze te pakken. De naam slaat terug op de vraag wie ‘de Bob’ van de avond is. Het is geen compleet alcoholvrij speciaalbier, maar heeft wel minder dan 0,5%. Je merkt er dus niks van, maar als je écht zonder alcohol moet is dat alsnog net iets teveel. Een verrassend lekker donker bier met een volle smaak.

Playground Alcoholvrije IPA

Een ander bier, ook van Vandestreek. Dit maal een IPA, met wederom een miniscuul beetje alcohol. Het zit vol met smaak dankzij het gebruik van extra veel hop. Dit maakt het een beetje bitter maar ook lekker fruitig. Er is stroop, karamel en mout in te proeven. Als je ergens de alcohol níet in mist, is het deze wel.

Brugse Sportzot

Een zeer gewaardeerd alcoholvrij speciaalbier. De basis is het Brugse Zot Blond bier, waar 4 soorten mout en 2 soorten hop voor worden gebruikt. De alcohol is eruit gefilterd, waardoor er nog slechts 0,4% alcohol overblijft. Daar moet je een boel van drinken als je wil dat iemand anders moet rijden.