De meeste mensen drinken graag een drankje op het terras, zeker als de zon lekker schijnt. Dan is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat er zo min mogelijk buikvet bij komt na het drinken. Maar welke soort alcohol kan je het beste drinken als je zo min mogelijk buikvet wilt?

Deze alcohol zorg voor minder buikvet

Het drinken van bier of sterke draken verhoogt de kans op visceraal vet, ook wel buikvet. Dit type vet wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op onder andere hart- en vaatziekten. Dit verband wordt echter niet gevonden bij het drinken van wijn. Het is zelfs blijkbaar nog beter. Het drinken van rode wijn zorgt voor een lagere mate van buikvet. Uiteindelijk zorgt deze soort alcohol ervoor dat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten op te lopen of andere gezondheidsproblemen te krijgen.

alcohol buikvet

Voordelen van alcohol

Witte wijn drinken heeft geen invloed op de mate van visceraal vet, maar het zorgt wel voor andere voordelen. Zo zorgt de witte wijn bij oudere volwassenen voor een hogere botdichtheid. Dit betekent dat je botten steviger zijn en de kans op botbreuken bijvoorbeeld kleiner wordt. Daarnaast is het heerlijk om in het warme weer te kunnen genieten van een witte wijn, dat is ook eens een keer wat anders dan bier. Een goede soort alcohol dus als je zo min mogelijk buikvet wilt.

Minder kans op welbekende ‘bierbuikje’

Daarnaast zorgt het drinken van wijn ten opzichte van andere alcoholische dranken ervoor dat het lichaam minder buikvet aanmaakt en je dus minder snel een welbekend ‘bierbuikje’ krijgt. Misschien voortaan maar deze soort alcohol drinken om het buikvet wat lager te houden bij een avondje doorzakken. Wil je niet meer dan één glas drinken, maar vind je dat zonde van het openen van de wijnfles? Met dit wijnbewaarsysteem kun je wijn drinken zonder de kurk eruit te halen.

alcohol buikvet

Proost!

Dus mocht je lekker op het terras zitten in de zon en graag een alcoholische drankje willen nuttigen, dan raden wij aan om rode en witte wijn te drinken. Tenminste als je de kans op buikvet wat wilt verlagen. En onthoud: geniet, maar drink met mate.