We kunnen het niet vaak genoeg herhalen; Disney is lekker bezig met die remakes van echte klassiekers! Na Beauty & the Beast (2017) en de aankomende film van The Lion King is het nu de beurt aan Aladdin, op z’n Nederlands ook wel Aladin. De taak was aan Guy Ritchie om een live action film te maken van het nostalgische sprookje! De film is op 24 mei te zien in de bioscopen, nog voordat Simba en co in juli hun opwachting maken!

Geen idee waar we het over hebben? Check snel de trailer als je geheugen een opfrisser nodig heeft:

Aladin

Aladin gaat over het straatkind dat uiteindelijk de prins van Agrabah wordt. Nadat hij prinses Jasmine op straat heeft ontmoet en door tovenaar Jafar is gerekruteerd om de magische lamp uit de Grot der Wereld te halen. Uiteindelijk keert Aladin zich met Jasmine tegen de tovenaar om het verhaal tot een goed einde te brengen. Uiteraard gebeurd dit met de Genie en het aapje Abu aan zijn zijde. Het originele volksverhaal uit het Midden-Oosten krijgt in mei dus nog een extra dimensie in de Disney-franchise.

Over Jasmine gesproken, oh man, ondanks het nostalgische moraal raken we daar niet op uitgekeken:

Aladin Trailer Disney Jasmine 2 Aladin Trailer Disney Jasmine 3 Aladin Trailer Disney Jasmine 4 Aladin Trailer Disney Jasmine 1

Erfenis Robin Williams

Vorig jaar begon men al uit te kijken naar deze film, nadat foto’s van de cast online waren verschenen. Ondanks dat hij nog niet in blauwe kledij te zien was werd het al snel duidelijk dat Will Smith de honeures zou waarnemen van the Genie! Mogelijkerwijs de moeilijkste klus van allemaal. Het was namelijk de inmiddels overleden Robin Williams (2014) die een van de meest gedenkwaardige karakters die Disney rijk is een stem gegeven heeft. Het origineel van de Genie stamt echter af uit 1992 en werd gestalte gegeven in animatie. Will Smith keek dan ook met positieve zin uit naar deze lastige opgave: “Ik was doodsbang met het doen van de geest na Robin Williams, maar ik vond het een baan die eer betuigt. Ik heb het mijn eigen twist gegeven, weet je, dus ik denk dat mensen ervan zullen gaan houden.”

Naar eigen zeggen is Aladin een van de grootste filmbelevenissen die hij ooit heeft gehad. Zo te horen moet de erfenis van de originele geanimeerde klassieker dus wel een succes worden.