Daar waar Apple van de meeste nieuwtjes een groot spektakel maakt (zoals bij de nieuwe iPhone), kwamen de AirPods Pro gisteren bijna fluisterend ter wereld, door middel van een persbericht. Geen langdradige praatjes of wachtlijsten zonder einde, nee.

Noise cancelling AirPods Pro

De overstap van Apple naar AirPods bleek een grandioos succes. Het nieuwe audiogadget was niet alleen een hit op het gebied van muziek luisteren, mensen gebruiken de twee witte knopjes inmiddels als heus fashion-statement. Één aspect had duidelijk nog wel ruimte voor verbetering: het geluid. Dat is dan ook precies wat de AirPods Pro te bieden hebben. De Pods hebben ten eerste active noise cancelling gekregen. Deze ruisonderdrukking zorgt er voor dat je minder meekrijgt van je omgevingsgeluid en dat je volledig kunt verdwalen in de beats van de door jou gekozen muziek.

AirPod Pro

Twee microfoons

Het wegfilteren van de ruis gebeurt door middel van twee microfoons en speciale software. De eerste microfoon zit aan de buitenkant en vangt de geluiden van je omgeving op. De software filtert het geluid en bepaalt wat hiervan tot ruis behoort. Om het proces af te maken produceren de AirPods Pro een tegengeluid van deze ruis, om het als het ware uit te schakelen. Het geluid wordt maar liefst tweehonderd keer per seconde aangepast.

De active noise cancelling is heerlijk voor in het vliegtuig of in de trein, maar er zijn natuurlijk ook momenten dat je liever wel iets meekrijgt van wat er om je heen gebeurt. Bijvoorbeeld in het verkeer. Hiervoor bieden de AirPods Pro de mogelijkheid om de ruisonderdrukking op transparantiemodus te zetten. Hiermee filtert het alsnog iets van het onnodige geluid weg, maar zul je belangrijke geluiden blijven horen. Deze modus is ook perfect om mee te bellen. Je stem en de omgeving zullen helemaal natuurlijk klinken, ondanks het feit dat je belt via twee dopjes in je oren. Het switchen tussen de modi doe je door een nieuwe drukgevoelige sensor aan de onderkant van de Pods.

MWP22_AV2 MWP22_AV1 MWP22_AV3

Muziek klinkt nog beter

Los van de ruisonderdrukking zijn de AirPods Pro ook uitgerust met adaptieve EQ. Hierdoor wordt het geluid automatisch afgestemd op de vorm van je oor. Daarnaast heeft Apple er alles aan gedaan om de kwaliteit van het geluid te optimaliseren zodat jouw muziek beter klinkt dan ooit.

Nieuwe Pods, nieuwe prijs

Het uiterlijk van de AirPods Pro wijkt niet veel af van het vorige ontwerp. Wel zijn ze water- en zweetbestendig gemaakt, een regenbui of flink zweten tijdens het sporten is geen probleem meer. En als laatst de prijs, de nieuwe Pods kosten 279,- euro, niet goedkoop! Maar dan heb je wel wat.