Het kan zijn dat je tegenwoordig wat meer thuis zit dan normaal. Dan is het vaak lastig om op je ideale gewicht te blijven. Er zijn echter manieren om tóch af te vallen terwijl je de hele dag thuis zit. Hoe dan? Dat lees je hier.

Afvallen terwijl je de hele dag thuis zit

Als je de hele dag thuis zit, is het lastig om af te vallen. Wij willen je daarbij helpen. Daarom zie je hieronder 5 tips om af te vallen terwijl je de hele dag thuis zit. Heel simpele dingen die een groot verschil kunnen maken. Doe er je voordeel mee.

1. Weekboodschappen

Wil je afvallen terwijl je de hele dag thuis zit? Dan is het handig om weekboodschappen te doen. Maak van tevoren een lijstje met wat je de komende week wil gaan eten. Schrijf erg secuur uit wat je per dag eet. Haal vervolgens in de supermarkt alleen de voedingsmiddelen die op het lijstje staan. Niets meer en niets minder. Zo voorkom je de verleiding in de supermarkt en heb je geen overbodige dingen in de koelkast liggen.

afvallen terwijl je de hele dag thuis zit

2. Maaltijden in de ochtend voorbereiden

Een andere tip om af te vallen terwijl je de hele dag thuis zit is het op tijd voorbereiden van je maaltijden. Zo voorkom je dat je gaat improviseren en kan je je verheugen op de volgende maaltijd. Probeer dus (waar mogelijk) zo vroeg mogelijk te beginnen met het klaarmaken van je maaltijden. Je hebt het voor de rest van de dag klaar staan en hoeft er dus niet meer over te stressen. Een tip die in het algemeen goed werkt als je struggles hebt met je gewicht.

3. Zorg voor voldoende beweging

Ook als je de hele dag thuis zit, kun je voldoende bewegen. Het hoeft niet heel veel te zijn. Lopend lunch halen, een blokje lopen in de pauze of even wat hardlopen kan al genoeg zijn. In de ochtend of vroeg in de middag er even tussenuit gaan maakt al een enorm verschil.

afvallen terwijl je de hele dag thuis zit

4. Beloon jezelf

Jezelf belonen is erg belangrijk als je de hele dag thuis zit. Heb je even hard gelopen? Dan mag je best even een tussendoortje of een stuk fruit pakken. Zorg ervoor dat de beloningen weinig vetten en suikers bevatten, zodat je er niet veel van gaat merken. Een goede tip om af te vallen terwijl je de hele dag thuis zit is door een beloning te gebruiken waar veel eiwitten in zit. Hierdoor heb je sneller het gevoel dat je vol zit en eet je dus vanzelf minder. Zo kun je makkelijk afvallen terwijl je de hele dag thuis zit.

5. Structuur = key

Misschien wel het belangrijkste voor afvallen terwijl je de hele dag thuis zit, is dat je een duidelijke structuur hebt. Zet voor jezelf momenten neer van pauze, maaltijden of hard werken. Zo kom je veel makkelijker je dag door en grijp je minder naar de verkeerde dingen, zoals de tv of eten.