Entertainment

Kijk deze film en verbrand meer calorieën dan met een half uur wandelen

afvallen horrorfilms

Hoe dan? Nou, wanneer je een hele enge horrorfilm aan het kijken bent, heb je wel eens dat je hart sneller gaat kloppen en dat je gaat zweten. Doet dit je aan iets denken? Juist, dit gebeurt dus ook als je gaat sporten en wat doet dit met je? Calorieën verbranden natuurlijk!

Afvallen door het kijken van horrorfilms? Het kan!

In 2012 is er een onderzoek gestart naar het effect van horrorfilms op calorieën verbranden en of je er echt van kon afvallen. Hoofdonderzoeker Richard Mackenzie vertelde dat wanneer je hart sneller gaat kloppen, het bloed sneller door je lichaam wordt gepompt waardoor je een adrenaline stoot ervaart. De adrenaline zorgt ervoor dat de eetlust wordt afgeremd en dat eten snel verteert. Hierdoor worden uiteindelijk veel calorieën verbrandt.

We hebben een lijstje gemaakt met de top tien van films waar je de meeste calorieën verbrandt:

1. The Shining: 184 calorieën
2. Jaws: 161 calorieën
3. The Exorcist: 158 calorieën
4. Alien: 152 calorieën
5. Saw: 133 calorieën
6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorieën
7. Paranormal Activity: 111 calorieën
8. The Blair Witch Project: 105 calorieën
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
10. [Rec]: 101 calorieën

De nummer 1: The Shining, tijdens het kijken van deze film werd in het onderzoek, het gemiddeld aantal calorieën die verloren gaan: 184 calorieën. Dit is zelfs meer dan wanneer je een half uur zou lopen. Als je een half uur wandelt met de gemiddelde snelheid van 5 kilometer per uur, verbrand je namelijk zo’n 150 calorieën. In plaats van wandelen zit je dan voor een filmlengte op de bank.

Heb jij dus even geen zin om naar de sportschool te gaan of om de hardloopschoenen aan te trekken om? Houdt een horrorfilm marathon, zo kan je snel afvallen en dan ben je toch nog een soort van aan het sporten.