Als mensen willen afvallen wordt er vaak heel moeilijk en groots gedacht. Maar als je gewicht wilt verliezen zijn er een paar kleine dingen die je anders kunt doen, om te zorgen dat de pondjes er sneller af vliegen. Het is een kwestie van het in je routine krijgen en voor je het weet doe je niet anders.

Simpele tips bij het afvallen

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn als dat het allemaal lijkt. We hebben 6 kleine tips gevonden die het afvallen een stuk gemakkelijker maken. Als je dit regelmatig doet, ga je al een heel stuk vooruit. Los daarvan is je eetpatroon veranderen en meer sporten altijd een goed idee natuurlijk. Maar zelfs al had je dat al gedaan, kunnen deze tips alsnog het verschil maken.

1. Eet aan tafel

De tijd nemen om te eten zorgt ervoor dat je veel bewuster bent van wát je eet. Als je voor de televisie zit te eten of ’s ochtends maar achteloos een ongezond broodje meeneemt of koopt, eet je onbewust minder goed. Als er echt een momentje wordt gemaakt van eten, eet je minder snel iets kleins en krijgen de maaltijden meer aandacht.

2. Drink zwarte koffie

De toevoegingen die je zelf aan koffie doet zorgen voor veel calorieën. Suiker en (volle) melk op een dagelijkse basis als in je koffie is niet goed voor je. Denk dan eerder aan deze ijskoffie met eiwit. Overigens zijn dranken met suiker sowieso een afrader. Suiker in je thee en frisdrank raden we daarom ook sterk af tijdens het afvallen.

3. Eet kleinere porties

Is het echt nodig om die tweede keer op te scheppen? Probeer maar eens een keertje bij te houden hoeveel je precies eet. Bij sommigen zal het verbazen dat je met de porties die je eet eigenlijk meer dan nodig binnen krijgt. Zeker als je met minder gezonde maaltijden zoals patat of pannenkoeken bezig bent kan het soms echt wat minder. Het klinkt kinderachtig, maar eet eens van een kleiner bord, waarschijnlijk lukt het je dan beter om de portie beperkt te houden.

afvallen

4. Ga op tijd slapen

Als je tot laat in de avond op de bank zit, is de verleiding groot om te gaan snacken. Als dat een worteltje is maakt het niet uit, maar als je wilt afvallen kan je beter niet elke avond chips eten. Ook andere avondsnacks zijn vaak niet goed voor je en goed slapen is dat wél. Waarom zou je ook tot in de kleine uurtjes niks zitten doen in plaats van dat je gewoon gaat slapen? Zorg voor een goede nachtrust om te voorkomen dat je de dag erna automatisch meer cravings hebt voor de onverstandige keuzes uit de voorraadkast.

5. Neem je sportkleding mee

Als je direct uit je werk gaat sporten scheelt dit het meeste reistijd. We weten ook wel hoeveel mensen ingeschreven staan bij de sportschool maar eigenlijk nooit gaan. Als je toch al sportkleren bij je hebt, kun je net zo goed onderweg naar huis even een work-out doen. Zo maak je het laagdrempelig voor jezelf en kun je afvallen alsof het niks is. En als je vanuit huis werkt is het helemaal makkelijk: dan vis je binnen no-time je sportkleren uit de kledingkast.

afvallena

6. Doe boodschappen voor de hele week

Als je maar eens per week boodschappen doet, plan je veel beter wat je eet en drinkt. Op deze manier voorkom je dat je met een impulsaankoop toch allerlei lekkere maar ongezonde dingen inslaat. Dat gebeurt sneller als je elke dag de supermarkt in duikt. Het bespaart je niet alleen calorieën, maar ook veel geld.