Food & Drinks

Deze 5 gezonde voedingsmiddelen mogen niet ontbreken in je dieet als je wilt afvallen

voedingsmiddelen om af te vallen

Er is een moment dat we er allemaal wel eens aan denken: afvallen. Helaas is het vaak niet zo makkelijk. Om je te helpen hebben we hier de beste voedingsmiddelen om af te vallen op een rijtje gezet. Probeer eens wat van onderstaande producten in je eetpatronen te verwerken en misschien ben je voordat je het weet al die overtollige kilo’s kwijt.

5 goede voedingsmiddelen om af te vallen

Als je wilt afvallen moet je letten op je voeding en beweging. Je valt het beste af door een gezonde levensstijl te combineren met genoeg beweging en voeding. Door wat vaker onderstaande voedingsmiddelen om af te vallen te eten kan het proces versnellen.

1. Broccoli

Broccoli is een heel gezonde groente. Het bevat weinig calorieën en veel micronutriënten (vitamines en mineralen). Daarnaast is broccoli vezelrijk en geeft het een verzadigd gevoel. Het speciale aan broccoli is dat het de vetopslag in de lever naar beneden haalt, hierdoor bewaar je minder vet en val je dus sneller af.

2. Fruit

Erg simpel, maar toch erg handig. Fruit is een goed voedingsmiddel om af te vallen. Bovendien kun je eindeloos variëren en combineren. Heb je een blender? Dan kun je er ook een overheerlijke smoothie van maken. Handig, maar ook zeker lekker om te combineren met jouw favoriete stukken fruit.

3. Kwark

Voor de zuivelliefhebbers onder ons is kwark het beste toetje (of tussendoortje) voor als je wilt afvallen. Gooi de vla en yoghurt aan de kant en kies wat vaker voor een magere kwark. Kwark zit vol met eiwitten en bevat weinig vet. Dit maakt het een ideaal voedingsmiddel om jouw lichaam een verzadigd gevoel te geven. Hierdoor heb je ook minder snel de behoefte om aan andere snacks en lekkernijen te denken.

4. Water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Maar je kan (bijna) nooit genoeg water drinken. Water heeft enorm veel voordelen. Het helpt je concentreren, het is een boost voor je spieren en je spijsvertering zal stukken beter werken na een paar glazen water per dag. Het beste van alles: het komt gewoon uit je kraan. Makkelijker kan niet, toch?

5. Avocado

We sluiten af met de avocado. Net als de broccoli is dit een gunstig voedingsmiddel om af te vallen. Boordevol vezels, vetten en vitaminen, dus je zit altijd goed met een avocado. Makkelijk voor tussendoor of bij de lunch. Let wel op dat je niet overdrijft met het eten van avocado’s. De onverzadigde vetzuren, oftewel de gezonde vetten, zijn erg goed om binnen te krijgen, maar houdt het wel bij een halve tot een hele avocado per dag.