Man man, wat een avond! Het moge duidelijk zijn dat de nacht van 6 oktober in het teken stond van de clash tussen UFC-kampioenen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov! Na wat losse incidenten, een vurige persconferentie en de nodige analyses lieten de strijders dan eindelijk hun vuisten spreken.

Het waren echter geen knokkels die de doorslag gaven, maar het tactische vernuft van de Dhagestaan, waar de Ier zijn tweede verlies in de UFC door submission (rear naked choke) leed! Zie hier wat er had gebeurd als Khabib wel de bus was uitgestapt:

Khabib vs. McGregor

Het lag in de lijn der verwachting dat Khabib het gevecht naar de grond zou brengen, waar de onbevreesde moslim meerdere malen heeft aangegeven niet van zijn strijdplan te zullen wijken: “My plan is make him fight. Make him fight, make him tired, and make him give up. This is my plan. I don’t want to finish him early. I want to make him pay, about all things, what happened.”

En zo geschiede. In de eerste ronde demonstreerde de Dhagestaan al zijn grappling-spel op het allerhoogste niveau, waar hij McGregor direct naar de grond werkte. Conor toonde zich echter voorbereid en wist keer op keer zijn defensie tot de bel hoog te houden, takedowns af te weren of zichzelf weer omhoog te wringen – weliswaar tot de vierde ronde!

Misschien wel het meest opvallende in dit hele gevecht was dat Khabib het er op de voetjes ook aardig vanaf bracht, waar hij McGregor op een bepaald moment tot wankelen bracht met een verse rechter! In de andere hoek kan Conor ook iets in zijn zak steken, waar hij als eerste een ronde wist te winnen van de Undisputed Featherweight UFC Champion, die er bekend om staat al zijn rondes te winnen. Zie hier de totale Live Stats van de match:

Khabib McGregor MMAweekly

De volledige stats per ronde vind je op MMAweekly.com

Aftermath

Nadat het gevecht was afgelopen, besloot Nurmagomedov ook nog het een en ander recht (of krom) te zetten bij het team van McGregor, waar hij in volle overtuiging de menigte in sprong en zijn vizier richtte op McGregor-teamgenoot Dillon Danis. Teamgenoten van Khabib besloten vervolgens ook het recht in eigen handen te nemen nadat McGregor zich er ook mee wilde bemoeien.

Ondanks dat deze chaos afbreuk doet aan de sport, maar stiekem best genieten is, blijft het vooral jammer van die suckerpunch op minuut 0:44!

Dana White besloot hierdoor om niet direct de belt uit te reiken, dit houden we dus nog van de UFC tegoed. Het is echter nog steeds niet duidelijk welke gevolgen Nurmagomedov zal ondervinden, waar het onderzoek voor een mogelijke aanklacht momenteel nog loopt. De Athletic Commission van Nevada State heeft er vooralsnog wel voor gekozen om de $ 2 miljoen vechtbeurs van Nurmagomedov niet uit te keren.

In de persconferentie die op het gevecht volgde vroeg Khabib zich openlijk af waarom er direct zo werd ingezoomd op wat er na zijn winst gebeurd:

“Why are we talking about me climbing on the cage? My father taught me to be respectful. Today, he tapped, the belt is here, undisputed, undefeated UFC Lightweight Champion. This is a respectful sport, not a trash-talking sport.”

Conor McGregor, rematch?

Vanuit McGregors hoek is al laten weten dat er geen aanklacht zal worden ingediend, waar de beelden ook uitwijzen dat McGregor z’n handjes eerst liet wapperen. Verder had Conor niet veel te melden, waar de eerste opmerking over de strijd zelfs alleen betrekking had op de verlossing. “Goed gevecht”, schreef McGregor op Twitter. “Ik kijk uit naar de herkansing.”

Typisch McGregor natuurlijk, waar hij al eens eerder heeft aangetoond terug te kunnen komen van een nederlaag, of herinner jij de twee gevechten met Nate Diaz niet meer? Als het aan Conor ligt zal hij in de toekomst dus een tweede keer oog in oog komen te staan met Nurmagomedov. Op Instagram sprak de Ier zich in ieder geval al ‘Notorious’ uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’ll be back.

Een bericht gedeeld door Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) op