Amsterdam staat bekend om veel dingen. Van pittoreske grachtenpanden tot coffeeshops en alles daartussen. Iets waar de hoofdstad -terecht- erg trots op is, is ADE: het Amsterdam Dance Event. DJ’s van over de hele wereld vliegen richting onze hoofdstad om ons een week lang van de allertofste feesten te voorzien. Omdat het aanbod zo overweldigend groot is, hebben wij vast de leukste agendapunten op een rijtje gezet. Deze feesten mogen niet ontbreken aan jouw ADE planning van dit jaar.

ADE 2019

Het is oktober en dat betekent officieel het einde van het festivalseizoen. Het was leuk zo lang het duurde en we hebben alles behalve een reden om te treuren want ADE staat weer voor de deur. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober staat Amsterdam op zijn kop. Deze vijf dagen (en vooral nachten) zorgen meer dan 2500 artiesten op 1000 events op 200 locaties er voor dat jij volledig los kunt gaan. Dit zijn de feesten die je niet wil missen dit jaar

DGTL

DGTL is misschien wel één van de meest geliefde festivals van ADE. Met maar liefst vijf feesten in vier dagen tijd laten ze zien dat ze meer dan terecht een plekje bemachtigd hebben binnen het ADE programma. Tickets zijn er nog, maar gaan hard. Dus wees er op tijd bij. De leukste twee feesten lichten we kort voor je uit

ADE

DGTL – Ben Klock B2B Marcel Dettmann

Alle feesten van DGTL vinden plaats op de NDSM-werf, zo ook deze. Ben Klock en Marcel Dettmann draaien een met techno en house overladen set waar jij tot 07:00 ’s ochtends wel zoet mee bent. De loods waar het feest plaatsvindt maakt het helemaal af; rauw, beetje grimmig, stoer en vooral hele toffe muziek.

DGTL x Bonobo presents Ourlier

Een beetje aan het einde van de week smijt DGTL nog even zo’n topfeest op de planning. De samenwerking met Bonobo is afgelopen jaar geïntroduceerd en dit jaar weer terug wegens groot succes. Naast de DJ set van Bonobo is ook de liveshow van David August te bewonderen. Met nog veel andere artiesten heeft dit feest alles om de knaller van je week te worden.

HAPPY FEELINGS

Om even af te wisselen met alle techno die ADE te bieden heeft dit feestje alles wat je nodig hebt. De vrolijkste house en disco muziek geven je zaterdag net even een ander toontje. Vanaf 22:00 kun jij tot vroeg in de ochtend genieten van een heerlijk feest. Inclusief confetti, goede sfeer en heel veel dansen. Daar zorgen  artiesten als $pma, Alex Rueda, Discographic en Chiquago wel voor.

ADE

ELROW

Elrow goes to ADE. Een feestje voor overdag voor op je planning. Het klinkt misschien ambitieus, om na een lange nacht ook overdag een feestje mee te pakken maar deze wil je écht niet missen. Zondag 20 oktober dans jij van 14:00 tot 23:00 op heerlijke muziek en lig jij hartstikke netjes op tijd weer in bed. Het feest vindt plaats in de Kromhouthal die wordt omgetoverd tot een ruimtelijke sfeer.

LIL’ AMSTERDAM CENTRAAL STATION

Misschien wel één van de meest verrassende locaties van ADE dit jaar: het centraal station van Amsterdam. Sinds het najaar van 2017 is Lil’ Amsterdam niet meer weg te denken uit de dance-scene. Op meerdere avonden tijdens ADE geven ze jou de kans om je voeten van de vloer te laten gaan op het station. Deze keer niet om je trein te halen, maar om je te laten gaan op de muziek die er gedraaid wordt. Donderdag de 17e en zaterdag de 19e wordt er in samenwerking met Audio Obscura voor een wel heel dik feestje gezorgd. De 18e kun je genieten van de muziek van Confession, van de Franse DJ Tchami. Een hele toffe locatie voor het beleven van ADE 2019.

ADE

STRAF_WERK x KÖLSCH

Een event wat vorig jaar compleet uitverkocht was en dat dit jaar opnieuw lijkt te gaan waarmaken. Kölsch gooide hoge ogen tijdens ADE 2018 en staat ook in de Kromhouthal dit jaar keihard te knallen. Ook hier zijn nog tickets voor te halen, maar wees er snel bij. Nog een klein zetje nodig? Kijk dan even deze aftermovie. Je staat gegarandeerd te springen om deze avond mee te maken.

AUDIO OBSCURA

Muziekgebouw aan ’t IJ staat op 18 oktober in het teken van Audio Obscura. De focus van dit feest ligt op Berlijn. Op de Berlijnse technokunstenaar Len Faki, om precies te zijn. De beste man neemt jou de hele nacht mee in zijn tijdmachine. Door de uren heen zorgt hij er met zijn beste muziek voor dat je de tijd vergeet en een avond hebt die je nooit meer vergeet.

ADE