Waarschijnlijk is La Casa de Papel ook jouw favoriete tv-serie op Netflix. Logisch, nu we nog niet ongestoord kunnen gaan stappen is de Spaanse topproductie een prima alternatief. Nog leuker dan het hele verhaal van de serie zijn de actrices in seizoen 5 van de succesvolle serie. Stuk voor stuk getalenteerd en beeldschoon. Kortom, alle reden om de dames even aan je voor te stellen.

Úrsula Corberó

Wellicht heb je Ursula al eens voorbij zien komen op het scherm. Ze speelde namelijk al eerder in La Casa de Papel als Tokio. Daarnaast heeft ze al een redelijk indrukwekkend cv opgebouwd met haar rol als Esther Salinas in La Embajada. Ook kroop ze in de rol van Ruth in Física o química (2008-2010) en speelde ze Margarita de Austria in de tv-serie Isabel (2014). Feitelijk kun je niet om de 32-jarige schoonheid heen en als je meer van haar wilt zien, check dan haar Instagram. Ze schroomt niet om gewaagde opnames van zichzelf te plaatsen, zodat ze haar volgers kan blijven boeien.

Itziar Ituño

De 47-jarige Itziar Ituño Martínez is vooral bekend van haar rol als inspecteur Raquel Murillo in La Casa de Papel, maar het is niet haar eerste wapenfeit voor de camera. Ituño’s eerste optreden was in de Baskische film Agur Olentzero, Agur (Goodbye Olentzero, Goodbye) die in 1997 werd uitgebracht. In 2001 kreeg ze een rol in de soapserie Goenkale. In deze televisieserie speelde ze Nekane Beitia, een lesbische politieagente uit het fictieve dorp Arralde. Ze speelde de rol tot 2015, toen de show werd geannuleerd. Deze rol zorgde ervoor dat meer op de voorgrond kwam te staan met als gevolg dat ze een rol in La Casa de Papel wist te bemachtigen.

Esther Acebo

Esther Acebo ken je wellicht van haar rol als Stockholm in La Casa de Papel. Haar carrière voor de camera begon ze echter niet als actrice, maar als presentatrice van Kosmi Club, een kinderprogramma. Naast haar rol in de succesvolle Netflix-serie, heeft ze ook in films als Los Encantados (2016) en Growing Up (2018) gespeeld. Kan je net als wij geen genoeg krijgen van deze 38-jarige schone, check dan haar Instagram even.

Najwa Nimri

Naima Nimri Urrutikoetxea is misschien niet een naam die je eventjes vlotjes over de lippen krijgt, maar daar gaat het nu ook niet om. De Spaanse actrice en zangeres speelt de rol van Alicia Sierra vertolkt in de Spaanse serie. Ze is van Navarrese en Jordaanse afkomst. Haar moeder is Navarrees en haar vader is Jordaans. Ze werd geboren op 14 februari 1972 in Pamplona, Navarra, Spanje. Haar eerste film was Salto al Vacío, de eerste film van haar ex-man, Daniel Calparsoro. Ze speelde in de film Abre los Ojos de rol van Nuria, naast Penelope Cruz en Eduardo Noriega. Leuk detail: Ze werd voor haar rol van Elena in Sex and Lucía, genomineerd voor een Goya Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol.

Belén Cuesta

In veel gevallen zorgt een grote productie als La Casa de Papel voor een behoorlijk naamsbekendheid. Dat is voor Belén niet het geval. Ze was al ruimschoots bekend bij het publiek voor ze haar opwachting in de serie maakte. Eerder speelde ze al in films als The Endless Trench (2019), Paquita Salas (2016-2019), Holy Camp (2017) en Parking (2019) en La Trinchera Infinita (2019). Voor de laatstgenoemde film ontving ze in 2020 de Premio Goya Award als beste actrice.

Diana Gomez

De Spaanse actrice komt uit de Spaanse stad Igualada, zo’n zeventig van de ex-stad van Lionel Messi: Barcelona. De 32-jarige actrice begon in 2005 met acteren en heeft dus al aardig wat producties op haar naam staan. Voor ze werd opgenomen in de cast van La Casa de Papel, speelde ze ook al in de Catalaanse komedie El Crac, de film Amor Tóxico uit 2015. Haar rol in de populaire Netflix-serie zorgde in ieder geval voor een doorbraak. Overigens was ze in seizoen 3 en 4 ook al in de serie te zien als Tatiana.